Grupul nipon Olympus Corp a anuntat ca va lansa o oferta de preluare, in valoare de 935 milioane lire sterline (1,92 miliarde dolari), a producatorului britanic de instrumente medicale Gyrus Group, pentru a-si intari pozitia pe aceasta piata, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Consiliul de administratie al Gyrus Group a recomandat oferta, ce se ridica la 630 pence pe actiune, a anuntat Olympus intr-un comunicat. Acest pret este cu 57,5% mai mare decat cotatia titlurilor Gyrus la inchiderea ultimei sedinte bursiere, de 400 pence pe actiune.

Olympus, care este cel mai mare producator de endoscoape medicale si unul dintre cei mai importanti fabricanti de aparate foto din lume, a declarat ca prin aceasta achizitie isi va extinde oferta de instrumente ce pot elimina sau trata tesuturile afectate, intr-un fel mult mai putin riscant decat prin chirurgia traditionala.

Cererea pentru instrumentele si procedurile de acest tip este in crestere din cauza majorarii costurilor pentru tratamente si imbatranirea populatiei din statele industrializate.

Gyrus este un actor important pe piata instrumentelor ce functioneaza pe baza frecventelor radio, a precizat Olympus.

Grupul nipon a adaugat ca aceasta trazactie va da nastere unui grup specializat pe sisteme medicale cu venituri de aproximativ 360 miliarde yeni (3,27 miliarde dolari).

Olympus a precizat ca va finanta aceasta achizitie prin numerar si credite.

"Operatiunile grupului Gyrus si cele ale diviziei medicale a Olympus sunt complementare intr-un grad foarte ridicat si sunt increzator ca acest parteneriat va genera sinergii substantiale si oportunitati pentru ambele firme", a declarat presedintele Olypus, Tsuyoshi Kikukawa, intr-un comunicat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri