Dubai International Capital, un fond de investitii din Dubai printre investitorii caruia se numara si emirul, a facut o investitie substantiala in gigantul nipon Sony, prima intr-o companie japoneza, informeaza Bloomberg.
Oficialii celor doua companii au refuzat sa dea o declaratie, dar in luna iulie a acestui an reprezentantii Dubai International Capital au declarat ca ar putea investi pana la 1,5 miliarde de dolari pentru a achizitiona actiuni dintr-una sau dua companii japoneze listate. O investitie de 1,5 miliarde de dolari ar reprezenta circa 3% din Sony, estimata la o valoare de 50,9 miliarde de dolari, informeaza presa internationala.

Dubai International adauga Sony la un portofoliu care include European Aeronautic, Defence & Space Co si HSBC Holdings Plc, incercand in acest fel sa isi diversifice sursele de venit pe langa cele din industria petroliera sau real-estate. Oficialii fondului de investitii sustin ca vor sa isi dubleze activele pana la jumatatea lui 2009.

Actiunile Sony au inregistrat cea mai mare crestere din luna, de 4,3%, incheind ziua la 5,500 yeni la Tokyo Stock Exchange. Jucatorul a raportat luna trecuta cel mai mare profit din ultimele trei trimestre, ca urmare a vanzarilor de camere foto Cyber-shot. Oficialii Sony s-au aratat “multumiti” de investitie, a declarat Atsuo Omagari, purtatorul de cuvant al companiei.

Abu Dhabi, un fond arab de investitii detinut de Guvernul Emiratelor Arabe, a anuntat ca a achizitionat 8,1% din AMD (Advanced Micro Devices), informeaza presa straina.Mubadala Development Corporation va plati 622.3 milioane de dolari in schimbul a 49 milioane de actiuni noi, la o valoare de 12,70 dolari pe actiune. Valoarea AMD a scazut in urma acestei tranzactii cu circa 9%, potrivit presei interntaionale.

Producatorul a achitat si si cheltuielile in valoare de 14,6 milioane de dolari facute de Mubadala, astfel incat suma totala pe care a primit-o AMD a scazut pana la 608 milioane de dolari. In acest fel AMD isi va putea achita din restantele de 5,3 milioane de dolari de la achizitia ATI. Actiunile producatorului au scazut cu 35%.

Exista speculatii conform carora investitia Abu Dhabi in AMD are legatura cu operatiunile Intel in Israel
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri