Compania romaneasca de telecomunicatii Techno Bridge estimeaza ca in primul semestru din 2008 isi va creste de cinci ori numarul clientilor, la 2.500, avand in prezent 300 clienti pentru telefonie si circa 200 pentru internet, a declarat, potrivit NewsIn, directorul executiv al firmei, Razvan Radulescu.
"In urmatoarele opt luni vrem sa avem 2.500 de utilizatori pentru internet, din care 35% si pentru alte servicii. Personal estimez ca va fi un procent real de 60%, adica cel care are internet va dori sa-si instaleze si telefonie sau televiziune", a precizat Radulescu.

Radulescu a mai spus ca investitiile companiei pe piata romaneasca se ridica la 500.000 euro si constau in cheltuieli cu personalul, interconectari cu alti operatori si echipamente specifice pentru piata romaneasca. "In momentul de fata avem incasari de circa 8.000 de euro. In conditiile celor 2.500 de clienti consideram ca vom avea incasari de 50.000 euro pe luna in urmatoarele opt luni. Estimez ca in urmatorii doi ani vom avea si profit", a mai spus Razvan Radulescu.

Techno Bridge, societate romaneasca membra a grupului german de firme EUtera, care furnizeaza servicii de voce pentru telefonie fixa locala si interurbana, apelare in retelele de telefonie mobila si telefonie internationala fixa si mobila in tehnologie VoIP sub numele de Romapel.

"In noiembrie am lansat un concept nou pentru piata din Romania, este vorba de televiziunea IPTV, care ofera posibilitatea de a transmite un serviciu de televiziune digital prin intermediul unor infrastructuri de retea de tip internet, de aceea oferim servicii in zone compacte, acolo unde avem reteaua deja formata. Autorizatiile necesare pentru retransmiterea programelor de televiziune au fost deja obtinute de Techno Bridge", a adaugat presedintele si directorul executiv al companiei.

Techno Bridge a incheiat in noiembrie un parteneriat cu lantul de magazine Altex, prin care a lansat pe piata din Romania serviciul triple play. "De luna aceasta, conform parteneriatului cu Altex vom avea acoperire in Galati, Braila, Brasov pana la sfarsitul anului, iar in primul trimestru al anului viitor vom avea acoperire si in Buzau. Pentru fiecare punct din tara investim 22.000 euro reprezentand magistrala, adica tronsonul principal de unde se vor putea lega clienti noi", a spus Radulescu.

Techno Bridge este o firma infiintata in 2006 insa activitatea propriu-zisa a inceput in mai anul acesta, iar in lunile iulie-august a devenit si operator de telefonie. "Am furnizat servicii de telefonie si inainte, dar ne interconectam cu alti operatori mai mari cum sunt Vodafone, Orange. In septembrie am inceput sa intram pe piata de internet si vrem sa oferim pachete de Home Communication Center, un serviciu de computer virtual impreuna cu cel de televiziune IPTV, adica clientul sa poata utiliza televizorul ca un calculator", a mai spus Radulescu.

La inceputul lunii decembrie actionariatul firmei se va schimba, astfel, 37,5% din actiuni vor fi detinute de Razvan Radulescu, 37,5% de Aurel Netzer, iar Alexandru si Costin Dimitrescu cu un pachet de cate 12,5% actiuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri