Canon Inc., unul dintre cei mai mari producatori de imprimante si copiatoare din lume, a anuntat ca va cheltui 140 miliarde yeni (1,3 miliarde dolari) pentru a-si extinde capacitatea de productie de cartuse pentru imprimante pentru a veni in intampinarea cererii crescute, relateaza presa internationala.
Consumabilele precum tonerul si alte servicii reprezinta o sursa importanta de profit pentru producatorii de echipamente de birou, acestea generand profituri mai mari si reprezentand o sursa constanta de venituri.

Canon nu ofera informatii despre vanzarile de cartuse cu toner, insa veniturile obtinute din vanzarea de imprimante cu laser, care folosesc in general acest tip de cartuse, s-au ridicat la peste o mie de miliarde yeni (9,2 miliarde dolari) in anul calendaristic 2006.

Compania, cu sediul in Tokio, aflat in concurenta directa cu Xerox Corp si Ricoh Co Ltd pe piata copiatoarelor si imprimantelor, a declarat ca va investi 80 miliarde yeni pentru a construi o noua uzina in Hita, in prefectura Outa, din insula sudica Kyushu, pana in septembrie 2009.

Canon va mai cheltui alte 60 de miliarde yeni pentru a majora capacitatea unei uzine existente din orasul Oita.

Canon, care este si cel mai mare producator de aparate foto digitale din lume, printre rivalii caruia se numara Sony Corp si Olympus Corp, a refuzat sa ofere detalii despre capacitatea fiecarei uzine in parte.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri