Adobe Systems Inc a raportat o crestere cu 21% a profitului net in trimestrul al patrulea din 2007, datorita vanzarilor robuste la aplicatiile de design, insa ar putea sa fi dezamagit investitorii prin mentinerea estimarilor pe tot anul, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Producatorul aplicatiilor Photoshop, Flash si Illustrator a oferit o estimare pentru al patrulea trimestru din 2007 ce a fost peste estimarile analistilor de pe Wall Street, investitorii declarandu-se ingrijorati cu privire la cresterea economica ce ar putea atinge un nivel maxim in curand, dupa ce numarul unu in productia de aplicatii pentru design la nivel mondial si-a mentinut previziunile fiscale pentru anul 2008.

Profitul net a crescut la 222 milioane dolari, sau 38 de centi pe actiune, in al patrulea trimestru ce s-a incheiat pe 30 noiembrie, fata de 183 milioane dolari, sau 30 de centi pe actiune, in 2006.

Venitul a crescut cu 34%, la 911 milioane dolari, datorita vanzarilor la aplicatii de editare foto, web site-uri si grafica.

Profitul a fost de 49 de centi pe actiune, situandu-se peste media estimata de analisti, de 48 de centi pe actiune.

Estimarile Adobe cu privire la venitul din primul trimestru din 2008 sunt intre 855 si 885 milioane de dolari, situandu-se sub cifrele inregistrate in trimestrul curent dar peste asteptarile analistilor chestionati de Reuters, de 837 milioane dolari.

Compania a declarat ca se asteapta la castiguri nete in primul trimestru din 2008 de 34 pana la 36 de centi pe actiune.

Analistii au estimat castiguri de 42 de centi pe actiune in trimestrul curent.

Cresterea profitului Adobe in timpul trimestrului al patrulea din 2007 a fost sprijinita de vanzari ale aplicatiilor Creative Suite 3.

Compania a lansat CS3, o versiune imbunatatita a Creative Suite 2, in luna aprilie 2007.

Linia de productie include imbunatatiri majore ale aplicatiei de editare foto, Photoshop, a Dreamweaver, Flash si Fireworks pentru crearea de site-uri, si a Illustrator, pentru design.

Adobe si-a reiterat tinta privind cresterea de venit pentru 2008 la 13%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri