Reprezentantii companiei Linux au anuntat retragerea din functie a presedintelui Matthew Szulik si inlocuirea acestuia cu fostul director operational al Delta Airlines, Jim Whitehurst, informeaza News.com.
Matthew Szulik, omul din spatele transformarii Red Hat intr-un success de piata, a anuntat ca va parasi fotoliul de CEO pe fondul unor probleme familiale de sanatate. Szulik a condus Linux inca din 1999, cand a preluat functia de CEO de la fostul sef Bob Young.

Fostul CEO si-a motivat plecarea prin incompatibilitatea dintre timpul necesar rezolvarii problemelor personale si prioritatile din cadrul companiei. “Acest job necesita o munca continua de 24 de ore pe zi si o implicare de 110%”, afirma Szulik, citat de News.com.

Succesorul sau, Jim Whitehurst, in varsta de 40 de ani, este cel mai potrivit candidat pentru functia de CEO, subscrie Szulik. “Whitehurst este un executiv talentat care a condus cu success o organizatie globala concentrata pe dezvoltarea tehnologiei la Delta”, explica acesta alegerea noului CEO.

Whitehurst a fost si programator in cariera sa, detinand nu mai putin de patru versiuni Linux pentru PC. A lucrat pentru Boston Consulting Group, iar ultimii cinci ani s-a aflat in echipa Delta Airlines.

Whitehurst va activa incepand cu ianuarie, in timp ce Szulik ca ramane in Consiliul Director al Linux. Noul CEO va primi un salariu de 700.000 de euro anual si bonusuri semnificative. El va putea achizitiona pana la 500.000 de actiuni comune Linux si 175.000 aditionale.

Mutarea surpriza din echipa Linux a fost anuntata odata cu rezultatele celui de-al treilea trimestru fiscal din acest an. Veniturile Linux au crescut in perioada mentionata cu 28% pana la 135,4 milioane de dolari, compania estimand castiguri de pana la 523 milioane de dolari pentru intregul an.

Inca de la lansarea Red Hat Advanced Server, devenit apoi Red Hat Enterprise Linux, compania Linux a cunoscut o evolutie spectaculoasa, bazata pe dezvoltarea conceptului de open-source software. In 1999, anul in care Szulik devenea CEO, Linux raportase venituri de 2,7 milioane de dolari in trimestrul incheiat in mai. Astazi, corporatia inregistreaza castiguri trimestriale de 135 milioane de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri