Producatorul de solutii informatice pentru afaceri TotalSoft a inregistrat anul trecut o crestere a cifrei de afaceri de circa 40%, pana la 12,5 milioane euro, si estimeaza pentru 2008 un avans de peste 30% fata de 2007, pana la 16,5 milioane euro, a anuntat astazi compania.
Pentru anul 2008, compania isi fixeaza ca target o crestere consolidata a vanzarilor cu peste 30%, pana la valoarea de 16,5 milioane de euro. Tot in 2008, TotalSoft intentioneza sa lanseze sistemul Charisma Enterprise in Italia, sa promoveze puternic serviciul de consultanta in project management si sa creasca actuala oferta de produse si servicii.

Compania a raportat pentru anul trecut un profit inainte de scaderea costurilor cu dobanzi, taxe, deprecieri si amortizari (EBITDA) de circa 2,5 milioane euro, in crestere cu aproape 55% fata de 2006, iar veniturile companiei, obtinute de pe piata romaneasca si din export, se incadreaza in estimarile managementul TotalSoft pentru anul fiscal care tocmai s-a incheiat.

Cele mai importante venituri ale TotalSoft provin din vanzarea produsului Charisma, care a adus companiei mai mult de jumatate din cifra de afaceri (6,5 milioane de euro), din proiectele de software customizat, dezvoltate atat pentru piata romaneasca cat si pentru cea externa dar si din vanzarea sistemului de project management Primavera (2,3 milioane de euro) si din proiecte de natura hardware. Cresterea semnificativa a cifrei de afaceri s-a datorat atat proiectelor noi, cat si finalizarii unor proiecte importante incepute in anul 2006, printre care se numara: Cosmote, Rodipet, Sedesa, Agroalim, Garrone, Contrascom Benta, Sunrise, Bravo Grup etc.

"Este de remarcat faptul ca, anul trecut a fost cel mai bun an din istoria de pana acum a produsului Charisma Enterprise. Acesta a devenit un reper in industrie, gradul de notorietate la care a ajuns datorandu-se in mare masura referintelor excelente. Numarul de clienti ai produsului a crescut cu peste 70 de companii. ªi pe piata externa sistemul Charisma si-a continuat expansiunea, castigand in 2007 proiecte precum BMW Rusia, Balkan Star Bulgaria, Scania Bulgaria sau NLB Bulgaria", se mai arata in comunicatul TotalSoft.

TotalSoft are in prezent un portofoliu de peste 1.100 clienti din zona publica si privata, din domeniile financiar-bancar, constructii, servicii, retail, industrie etc, castigati in cei 13 ani de activitate pe piata IT romaneasca si regionala. Printre proiectele de referinta create de TotalSoft se numara si sistemul e-licitatie, primul proiect guvernamental in domeniul licitatiilor publice, prin intermediul caruia au fost finalizate peste un milion de slicitatii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri