K Tech Electronics estimeaza sa atinga o cifra de afaceri de circa 100 milioane de dolari pentru anul 2007, iar pentru 2008 vizeaza o crestere a afacerilor cu circa 15%, in acelasi ritm cu dinamica pietei de IT, potrivit reprezentantilor companiei.
"In primele noua luni ale anului 2007 am realizat o cifra de afaceri de 62,5 milioane de dolari, in crestere cu 35% fata de perioada similara a anului anterior. Pentru intreg anul 2007, vizam o cifra de afaceri de 100 milioane dolari, iar pentru anul in curs estimam ca vom creste in acelasi ritm cu piata romaneasca de IT, care va avea o crestere de circa 15%", a declarat, potrivit NewsIn, Mihai Carstea, brand manager Ultra.

Din punct de vedere al structurii cifrei de afaceri, in primele noua luni ale anului 2007, divizia retail prin lantul de magazine Ultra Pro Computers, a contribuit cu 47%, divizia distributie cu 45%, iar diviziile online si coroporate au realizat 8% din cifra de afaceri.

In anul 2007, au fost vandute in total peste 77.000 de sisteme, compania inregistrand o cota de piata de 11%.

K Tech Electronics a lansat luni un nou sistem Ultra I 6001, bazat pe procesorul Intel Core 2 si Duo E 8200 destinat pasionatilor gaming si multimedia.

"Pentru sistemul Ultra I 6001 estimam sa vindem circa 1502 de bucati in 2008, in schimb clientii pot sa-si asambleze la cerere sistemul dorit si de aceea per total sisteme asamblate cu acest procesor lansat credem ca vom vinde circa 500 de unitati pe luna", a adaugat Mihai Carstea.

Compania K Tech Electronics desfasoara pe piata romaneasca de IT activitati atat in segmentul de retail prin lantul de magazine Ultra PRO Computers, cat si in cel de distributie. Din octombrie 2007 activeaza si pe piata online prin magazinul upshop.ro.

In anul 2006, compania K Tech Electronics a obtinut o cifra de afaceri de 84,2 milioane dolari si un profit de aproximativ 1,5 milioane dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri