Fondul de investitii polonez Tar Heel Capital (THC) a achizitionat 35% din Fru.pl, actionarul majoritar al Vola.ro, una dintre cele mai importante agentii de turism online din Romania. Compania va primi un aport de 1,1 milioane de euro din partea polonezilor, au declarat reprezentantii ambelor parti.
“Contractul de finantare incheiat ne va permite sa punem in aplicare planul de dezvoltare a serviciilor in Romania si Polonia, dar in acelasi timp sa luam in considerare si alte oportunitati in regiune”, a declarat Daniel Truica, Managing Director, Vola.ro.

Piata rezervarilor online din Romania este inca la inceput, detinand in acest moment aproximativ 4% din totalul rezervarilor, dar inregistreaza un ritm de crestere alert, care se va mentine si in anii urmatori, fapt incurajator pentru investitorii in turismul din regiune, in special pe partea de e-commerce.

„Scopul nostru este sa cream o agentie de turism online de top in Europa Centrala si de Est, care sa ofere cea mai avansata tehnologie si cele mai satisfacatoare servicii pentru clienti. Companiile in care am investit opereaza in conformitate cu un model de business care a avut succes in vestul Europei si in Statele Unite, detin tehnologii unice si sunt conduse de manageri competenti. Suntem convinti ca aceste companii vor deveni lideri de piata pe segmentul lor”, a declarat Grzegorz J. Bielowicki, Managing Partner Tar Heel Capital.

Vola.ro este un agent acreditat oficial IATA (Asociatia Internationala pentru Transporturi Aeriene) si poate emite bilete pentru peste 400 de companii aeriene, catre orice destinatie din lume. Clientii pot rezerva camere disponibile in peste 50.000 de hoteluri din intreaga lume si pot inchiria masini de la mai mult de 40 de companii specializate.

Lansat in aprilie 2007, serviciul online Vola.ro a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 827.000 de euro si un numar de 3.019 clienti. Vola.ro atrage lunar pe web site-ul sau peste 61.000 de calatori. Operatorul acestui website este Vola.ro Student Adventure SRL, cu sediul in Bucuresti.

Pentru anul in curs, compania estimeaza un numar de aproximativ 8.500 de clienti si o cifra de afaceri de 3.5 milioane de euro.

Fondul de investitii polonez Tar Heel Capital gestioneaza mai multe fonduri de risc, combinand capitalul unor investitori americani cu know how managerial local.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri