Cisco Systems Inc a publicat miercuri o crestere de 7,2% a profitului trimestrial, pe fondul cererii constante de echipamente de retea din partea companiilor telefonice, in ciuda incetinirii cresterii economiei americane, relateaza Reuters.
Rezultatele au fost in linie cu estimarile Wall Street, actiunile Cisco apreciindu-se cu 1,2%, in contextul in care investitorii au asteptat ca directorii companiei sa isi anunte previziunile in cadrul unei conferinte.

"Una dintre problemele cu care ne-am confruntat anul trecut a fost incetinirea activitatii in Statele Unite si in Marea Britanie, asa ca este important sa acordam atentie tendintelor din aceste zone si anunturilor legate de economie", a declarat un analist din cadrul Hester Capital Management, Scott Neuendorff.

Cisco, producator de routere si de switch-uri care directioneaza traficul in retelele de date, a anuntat ca profitul in cel de-al doilea trimestru, care s-a incheiat la 25 ianuarie, a fost de 2,1 miliarde dolari (33 centi/actiune), fata de 1,9 miliarde dolari (31 centi/actiune) in aceeasi perioada a anului trecut.

Castigurile pe actiune, inainte de calcularea elementelor exceptionale, au fost de 38 centi/actiune, asa cum estimau si analistii, potrivit datelor Reuters. Vanzarile au crescut cu 16,5%, la 9,8 miliarde dolari, in ton cu asteptarile pietei.

Eric Marshall, un manager al portofoliilor din cadrul Hodges Funds, a spus referitor la vanzari ca sunt "destul de incurajatoare".

"Ianuarie este de obicei cea mai slaba perioada pentru Cisco. In ansamblu, sunt incurajat de aceste rezultate si cred ca estimarile pe termen lung de crestere la nivel mondial pe care le-am formulat pentru Cisco sunt corecte", a mai spus acesta.

Cisco este cel mai mare producator de echipamente pentru retele din lume. O mare parte din venitul companiei vine din partea firmelor care cumpara echipamente pentru retelele de birou.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri