Microsoft Corp urmareste sa investeasca masiv in cautarea pe Internet, pentru a concura impotriva Google Inc, chiar daca nu va reusi sa preia compania Yahoo Inc, a declarat presedintele Microsoft, Bill Gates, potrivit Reuters.
Gates, care a numit oferta Microsoft pentru Yahoo "foarte corecta", a declarat ca Google este singura companie cu "greutate" pe piata cautarii pe Internet. Microsoft are nevoie de o cota de piata mai mare pentru a pune bazele unei afaceri mai competitive si profitabile in acest sector.

"Ne permitem investitii majore in programele de inginerie si de marketing care vor trebui sa fie desfasurate. Vom face acest lucru cu sau fara Yahoo", a mai spus Gates in cadrul unui interviu acordat Reuters.

"Ne dam insa seama ca ne-am atinge mai usor obiectivele daca vom prelua munca desfasurata de Yahoo pana acum si inginerii care au luat parte la efortul comun", a spus Gates, principalul actionar Microsoft.

Microsoft a oferit un pret de 31 dolari in numerar si actiuni pentru fiecare actiune Yahoo, oferta respinsa de consiliul Yahoo, pe motiv ca ar subevalua compania.

Microsoft a replicat ca oferta este "completa si corecta", insa nu a precizat care va fi urmatoarea miscare. Analistii estimeaza ca Microsoft va majora oferta, posibil pana la 35 dolari/actiune, pentru a ajunge la un acord.

"Nu este nimic nou in demersurile cu Yahoo. Am transmis din nou oferta considerata de noi corecta", a declarat Gates, care ramane imaginea Microsoft, desi intentioneaza sa se retraga din fruntea companiei in iunie, pentru a se concentra asupra activitatilor filantropice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri