George Butunoiu, proprietarul firmei de consultanta in resurse umane George Butunoiu Ltd., reintra in afacerile din domeniul tehnologiei informatiei, odata cu lansarea unei societati producatoare de software pentru firmele de recrutare, Kazier.
Aceasta mutare vine la 17 ani de la infiintarea furnizorului de aplicatii de gestiune Ciel Romania.

“Din felul in care a scazut contul meu se pare ca am cheltuit cam 500,000 euro in cei peste doi ani de cand am pornit aceasta afacere”, a declarat, pentru Wall-Street, George Butunoiu.

In prezent, in companie sunt 15 angajati, din care 8 programatori.

Kazier este un sistem de management, o solutie ERP (Enterprise Resource Planning) care se adreseaza companiilor de orice dimensiuni sau departamentelor specifice din corporatii de mari dimensiuni, din orice domeniu de activitate, companii mici sau mari care vand un numar redus de produse insa cu o valoare relativ ridicata si pentru care sunt importante relatiile individuale cu fiecare client in parte.

George Butunoiu tinteste pentru primul an de la lansare vanzari de aproximativ 500.000 euro, bani care vor fi investiti in dezvoltarea produslului.

George Butunoiu recunoaste ca ideea unui astfel de business a venit in urma cu 10 ani, din nevoia companiei sale de avea un sistem de gestiune pentru firma de recrutare George Butunoiu Ltd . Sistemul a fost dezvoltat si perfectionat, iar in urma cu doi ani Butunoiu a asistat la prezentarea unui produs similra dezvoltat de o companiei englezeasca.

“Am ramas uimit, parca imi aratau softul meu! Dupa aceea m-am uitat si la alte softuri din Europa si am constatat ca al nostru era printre cele mai bune. Asa mi-a venit ideea sa incep sa-l vand”, a marturisit omul de afaceri.

Dupa ce a fost vandut catre unele firme de recrutare si alte companii cu volume mari de recrutare, sistemul de gestiune a fost reproiectat si perfectionat, astfel incat sa integreze si capabilitatile unui software de recrutare, dar sa fie si un CRM (Customer relationship management ) pe aceeasi platforma.

“Asa mi-a venit ideea sa-l reproiectez si sa fac si un soft de recrutare, si un CRM pe aceeasi platforma. Tot refacand arhitectura, mi-am dat, iarasi, seama ca se poate extinde modelul de BPM (business process management) la toata activitatea unei firme de servicii, nu numai la activitatile de vanzare / marketing si recrutare”, a povestit George Butunoiu.

Acesta estimeaza ca firmele din Romania vor incepe sa investeasca mai mult in automatizarea si optimizarea activitatilor pentru a evita iesirea din piata.

O companie cu 50 de utilizatori trebuie sa investeasca aproximativ 35.000 de euro pentru implementarea solutiei ERP Kazier, in conditiile in care compania nu dispune de echipamente IT, astfel: 10.000 euro pentru achizitionarea sistemului IT, aproximativ 20.000 de euro pentru implemetarea acestuia, care poate dura intre patru si sase luni si 5.000 de euro in echipamentele IT (calculatoare, servere etc).

George Butunoiu va mai lansa o noua afacere in luna iunie a acestui an, foarte apropiat de cel lansat astazi, insa de anvergura mult mai mare.

In anul 2006, impreuna cu alti parteneri de afaceri, Butunoiu infiinteaza compania sub numele George Butunoiu Ltd, dupa o cariera de zece ani in cadrul Ward Howell Romania si Alexander Hughes Romania.

Pe piata romaneasca de soft si servicii informatice ERP principalii jucatori sunt Oracle, Siveco, Epicor, SAP, LLP Bucharest, Chara software etc.

Potrivit unui studiu al Pierre Audoin Consultants (PAC), piata de soft si servicii informatice pentru ERP (sistem de gestionare a resurselor unei companii) este estimata pentru anul 2007 la 120 milioane euro, in crestere cu 20% fata de 2006, iar in 2011 se asteapta sa treaca de 250 milioane euro.

Conform analizelor PAC, cresterea costurilor companiilor pentru recrutarea si fidelizarea consultantilor nu a reprezentat, deocamdata, o piedica in dezvoltarea pietei de ERP. Cresterea cu 20% a numarului de consultanti ERP a fost prea mica fata de necesarul pietei, mai ales ca multi din noii veniti in acest sector nu aveau experienta proiectelor si nivelul de productivitatea a fost scazut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri