British Telecom Group Plc (BT) a anuntat ca a pus la punct un telefon mobil care poate fi utilizat atat in retelele fixe, cat si in cele mobile. Prin acest produs, compania britanica incearca sa puna capat migratiei clientilor de la retelele fixe catre cele mobile. BT este, de altfel, unul dintre putinii operatori europeni de telecomunicatii care nu detine si o retea de telefonie mobila.
Dupa mai mult de un an de lucru la noul sistem, BT a afirmat recent ca un lot initial de 400 de clienti va utiliza noul sau handset BT Fusion. Realizat de catre furnizorul american Motorola Inc, acest sistem conecteaza reteaua fixa BT acasa sau la birou si trece automat pe o retea mobila cand cei care vorbesc la telefon se afla in miscare.

Clientii care folosesc aparatul V560, care ofera si servicii foto video si digitale, vor plati preturi de 5,5 pence/ minut (aprox 2.750 de lei) pe liniile zonale pentru apeluri de pana intr-o ora in perioadele neaglomerate si 3p/minut (1.650 lei) pentru apeluri in orele de varf. BT care foloseste reteaua de telefonie mobila Vodafone (noul proprietar al Connex) - are doua planuri tarifare: cu preturi de 9,99 pounds (18$) si 14,99 pounds (27$) pe luna. BT spune ca o convorbire de 10 minute, in afara perioadei de varf, va costa cu pana la 95 de centi mai putin decat o convorbire obisnuita pe telefoane mobile.Aveti costurile unei retele fixe, confortul unui mobil si o acoperire mai buna,, a declarat Ian Livingston, seful diviziei de vanzare cu amanuntul de la BT. Firma de consultanta Ovum a catalogat noul serviciu ca pe unul revolutionar pentru industria telecomunicatiilor si tehnologiei.

Analistii au spus ca desi produsul arata interesant, compania a optat pentru o lansare de o intensitate scazuta, astfel incat intrarea produsului pe piata va fi lenta inainte ca serviciul sa devina disponibil pe o scara mai larga in septembrie.

Preturile celor doua pachete BT, denumite BT Fusion 100 si BT Fusion 200, ofera 100 si 200 de minute de apeluri gratuite catre orice retea la orice ora. Grupurile de telefonie mobila ca Vodafone Group Plc, Orange si O2 Plc au pachete de preturi care costa 30 de lire sterline pe luna pentru 200 de minute de apeluri gratuite. BT a firmat ca consumatorii vor primi un aparat gratuit si o statie mobila gratuita, sau un post fix care suporta pana la sase telefoane mobile diferite, dintre care trei simultan.

Totusi, clientii BT Fusion vor trebui sa subscrie la conexiunea de Internet de inalta viteza de la BT Broadband, care costa cel putin 17,99 de lire sterline pe luna si trebuie sa aiba si o linie telefonica BT, pentru inchirierea careia BT cere 10,50 de lire pe luna.

Firma rivala de telefonie pe Internet Vonage a acuzat BT-ul de costuri netransparente pentru client. Ea spune ca tarifele depind de locul unde se afla apelantul, afirmand ca apelurile primite sunt tarifate la preturi de telefonie mobila si ca serviciul este disponibil doar pentru utilizatorii din reteaua BT. Desi conceptul BT poate parea atragator, cerem consumatorilor sa-si faca o idee clara asupra serviciului si a costurilor sale inainte de a apela la el, a afirmat Directorul de Management, Kerry Ritz, de la Vonage Uk.

In replica, directorul sectiei de mobilitate si convergenta, Steve Andrews a afirmat ca BT Fusion se va focaliza initial pe cei 1,75 milioane de clienti ai sai.

Fostul monopol din telecomunicatii, tinteste venituri anuale de 1 miliard de lire sterline (1,8 miliarde $), in cinci ani, din servicii de conectare a retelelor fixe cu cele mobile.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri