Considerati o categorie aparte de catre producatorii de telefoane mobile, oamenii de afaceri pot alege un terminal care poate inlocui oricand prafuitul PC de la birou sau, dupa caz, o secretara prea... curioasa.
Telefonul mobil ignora din ce in ce mai mult statutul de terminal folosit doar pentru simpla comunicare. Mai ales cand este vorba despre un telefon din clasa business, parte din piata pe care se bat cele mai grele nume din randul producatorilor de telefoane. Realizate special pentru oamenii de afaceri care tin sa controleze totul oriunde se afla, terminalele destinate acestei clase reusesc sa inlocuiasca incomodul computer sau insistenta secretara. Indiferent de locul sau de ora la care sunt utilizate.

E-mail-ul, navigarea pe net sau prezentarile elaborate ale diferitelor proiecte nu mai sunt de mult un secret pentru aceste telefoane capabile sa faca din mobil un birou ultratehnologizat. In acelasi timp, telefoanele din clasa business preiau toate functiile moderne ale terminalelor concepute pentru distractie.

Unul dintre producatorii cu state vechi in dezvoltarea de mobile pentru oamenii de afaceri este Nokia, cu al sau Communicator. Printre ultimele modele aparute pe piata se remarca Nokia 9500. Cuvintele de ordine care stau la baza produsului sunt transferul rapid de date, conectivitate, siguranta la navigarea pe Internet, aplicatii pentru afaceri, camera VGA, banda tripla.
Dimensiunea telefonului este insa destul de mare, dar normala daca tinem cont de faptul ca acesta poate fi considerat un fel de computer portabil. Fata de modelul anterior din seria Communicator, acesta este echipat si cu o camera foto ce suporta si inregistrarile video. In privinta ofertei, telefonul Nokia 9500 pentru oamenii de afaceri se lauda cu acces rapid la e-mail, posibilitatea de creare a documentelor, tabelelor sau a prezentarilor, permitand astfel folosirea eficienta a timpului atunci cand utilizatorul nu se afla in birou. De asemenea, browserul de Internet suporta HTML, XHTML si JavaScript.

Pariul Samsung

Modelul SGH-P730 combina cea mai noua tehnologie cu un design stilat, de culoare argintiu-metalic, in care se ascunde o camera megapixel revolutionara, telefonul oferind si pana la 60 de minute de inregistrare video cu sunet, in format MPEG4. Terminalul permite realizarea de fotografii de sapte dimensiuni diferite, fiind echipat si cu o functie de zoom digital pentru imagini in prim-plan.

Pentru imagini in miscare, P 730 are functii separate de control pentru pauza, stralucire si zoom pentru detalii. SGH-P 730 are un display rabatabil in orice directie si incorporeaza o memorie interna de 64 MB, care poate fi extinsa, adaugand un MMC (MultiMediaCard). P730 dispune de posibilitatea conectarii USB, precum si de port IrDA. Noul model Samsung poate fi utilizat si ca MP3 player.

Sony Ericsson ataca Nokia

Poate singurul concurent al Communicator-ului de la Nokia este produsul companiei Sony Ericsson: 910i. Cu o forma care rivalizeaza cu renumitele PDA-uri, respectivul terminal are instalat un soft de e-mail foarte puternic. De asemenea, telefonul are incorporat un modem pentru date si fax, o camera foto-video digitala VGA ce permite inregistrarea tuturor evenimentelor. Ecranul activ color de 208 pe 320 pixeli iti permite descoperirea unui adevarat univers Sony Ericsson: player MPEG4, Java pentru cei care vor sa navigheze pe Internet, player pentru MP3-uri, sunete polifonice, jocuri etc.

Mai mult, pentru Sony Ericsson 910i exista o complexitate de software-uri ce pot fi instalate, in functie de dorintele utilizatorului. Singurul impediment al acestui smartphone este, in opinia celor care il folosesc, interfata un pic greoaie si invechita fata de celelalte echipamente care utilizeaza Windows Mobile sau Palm OS.

Motorola V3 incearca sa tina pasul

Destinat oamenilor de afaceri care nu petrec prea mult timp in scaunul de la birou, telefonul Motorola V3 este ideal din punctul de vedere al unui manager care nu este preocupat foarte tare de posibilitatile complexe de comunicare ale unui smartphone. Avantajele acestui telefon sunt marimea si greutatea. Cu un design ultrasubtire, telefonul inglobeaza caracteristici avansate precum redare video MPEG4, o camera digitala, posibilitatea de transmisie date, e-mail, memorie de 5 MB etc. Ecranul color al telefonului si sunetele polifonice cu posibilitatea de a incarca melodii MP3 ridica V3-ul la rangul de telefon dispus sa se bata cu nume care au facut istorie in ofertele pentru oamenii de afaceri.

Telefoane fixe pentru birouri pretentioase

Cine isi inchipuia acum cativa ani ca telefonul fix din coltul biroului va ajunge sa preia apeluri singur, sa le memoreze sau sa trimita faxuri si chiar sa indeplineasca functiile unui copiator? Ericsson, Panasonic si multi alti producatori au reusit aceste performante. Panasonic se mandreste cu un telefon ce poarta o denumire complicata: KX-FP343 si care, pentru aproximativ sapte milioane de lei, poate face concurenta oricaror centrale telefonice individuale, dar si faxurilor sau copiatoarelor de ultima generatie. Telefonul mai reuseste sa transmita date cu o viteza de 9600 bps.

Siemens are o propunere interesanta. Telefonul fix propus de producatorul german, Gigaset S100, nu trimite faxuri si nici nu face cpii, insa ofera o mobilitate excelenta prin cele doua receptoare wireless. Interesant este faptul ca intre aceste doua terminale puteti trimite SMS-uri. Pretul este de sase milioane de lei. Pentru cei care folosesc o linie ISDN si vor sa comunice pe liniile fixe in timp ce navigheaza pe Internet, Ericsson are o oferta greu de refuzat. Dialog 3213 este un post telefonix fix multifunctional destinat configuratiilor cu supervizare secretariala. Aparatul poate dispune si de un panou de comutatie.

Nokia 9500 ComMunicator

Memorie interna: 80 MB
Greutate: 222 g
Dimensiuni: 148x57x24 mm
Ecran exterior: 65.536 culori in 128x128 pixeli
Ecran interior: 65,536 culori in 640x200 pixeli
Camera: 640x480 pixeli
Video-player: RealVideo, MPEG4
Comunicare: GPRS/EGPRS (EDGE), Wireless LAN IEEE 802.11b
Securitate: SSL/TLS, VPN, IPsec
Timp convorbiri: 180-240 h/stand-by
Pret: 26 milioane lei

Samsung P730

Memorie interna: 64 MB (slot extensie memorie tip MMC)
Greutate: 123 g
Dimensiuni: 94x45x25 mm
Ecran exterior: OLED 96x64 pixeli (256k culori)
Ecran interior: TFD 176x220 pixeli (256k culori)
Camera: 1152x864 pixeli, camera video CIFValoare SAR 0.34
Comunicare: IRDA, WAP, JAVA, EMS, SMS, triband (900/1800/1900 Mhz), MP3 player, port USB etc.
Timp convorbiri: 243 h/stand-by
Pret: 18 milioane lei

Sony Ericsson P910i

Memorie interna: 64 MB + card MMC 32 MB
Greutate: 150 g
Dimensiuni: 115x58x26 mm
Ecran: TFT, 256k culori; dimensiuni afisaj 208x320 pixeli
Tehnologii: GSM 900/1800/1900 MHz, PDA, GPRS, WAP, MP3 Audio, MPEG4 Video, IRDA, Bluetooth, port USB, Java, EMS, MMS, sistem de operare symbian, valoare SAR 0.91
Altele: sonerii polifonice 24 tonuri, cu posibilitate adaptare melodii din format MP3; e-mail; descarcare jocuri; recunoastere scris de mana; date de mare viteza; tasta Internet
Timp convorbiri: 400 h/stand-by
Pret: 22 milioane lei

Motorola V3

Memorie interna: 5 MB
Greutate: 95 g
Dimensiuni: 98x53x13.9 mm
Ecran: TFT, 256K culori
Modem: GPRS - Clasa 10, Browser WAP - 2.0, posibilitati de conectare - CE Bus (USB/Bluetooth)
Timp convorbiri: 280h/stand-by
Altele: formare activata prin voce
Pret: 14 milioane lei



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri