Fundatia European Computer Driving Licence face apel catre guverne sa ia in considerare diviziunea digitala si atentioneaza ca potrivit studiului Uniunii Internationale de Telecomunicatii pe anul acesta, 83% din populatia globala nu foloseste Internetul, potrivit unui comunicat de presa.
Potrivit Fundatiei ECDL(European Computer Driving Licence) Ziua Internationala a Societatii Informationale, care aduce in prim plan nevoia urgenta de a diminua divizarea digitala si recunoaste impactul profund pe care tehnologiile informationale si de comunicare il au asupra vietii oamenilor, facand un apel catre organizatiile internationale si nationale pentru a conlucra in dezvoltarea unor programe fiabile de crestere al nivelului culturii digitale in lume.

Aproximativ opt milioane de oameni din intreaga lume au participat la programele ECDL/ ICDL si totusi divizarea digitala continua sa ameninte tarile in dezvoltare si sta in calea atingerii Obiectivelor de Dezvoltare Millennium ale Natiunilor Unite. Indicatorul acestei situatii dezarmante este faptul ca 83% din populatia globala nu foloseste Internetul (Nivelurile Uniunii Internationale de Telecomunicatii in 2006 ).

" Tehnologia singura nu va putea sa diminueze diviziunea digitala, oamenii din toata lumea trebuie sa dobandeasca aptitudini de cultura digitala inainte de a putea profita de avantajele Societatii Informationale. Suntem mandri sa asiguram programe ce dau posibilitatea oamenilor sa se foloseasca de beneficiile sociale si economice ale TIC, totusi facem apel catre guvernele atat din tarile dezvoltate cat si din cele in curs de dezvoltare sa abordeze acest tip de divizare si sa lucreze cu materialul sau suport potrivit din partea organizatiilor internationale pentru a atinge acest aspect. In special, guvernele trebuie sa joace un rol cheie in asigurarea fondurilor specifice ( la nivel national si international) alocate direct pentru instruirea celor ce detin cunostinte slabe in domeniul IT", a declarat CEO-ul Fundatiei ECDL, Damien O'Sullivan.

Programul ECDL (European Computer Driving Licence) se bucura de recunoastere internationala in 148 de tari si este singurul program de certificare a cunostintelor de utilizare a computerului adoptat si recunoscut simultan de Consiliul Europei, prin Comisia ESDIS-Employment and Social Dimension of the Information Society si European Community Personnel Selection Office, de UNESCO si PNUD.In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri