Proiectorele Benq si-au adjudecat o cota de 47% pe piata locala, in primul trimestru din 2008, in crestere cu noua procente fata de cota de piata detinuta anul trecut, a anuntat compania.
Compania a inregistrat, in ultimele noua trimestre, o crestere a cotei de piata pe segmentul proiectoarelor a crescut de la 20% la 40%.

“Piata locala a crescut cu peste 35% in primul trimestru din 2008 in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, iar BenQ are o cota de piata de 47%, de peste trei ori mai mare decat cea a urmatorului competitor”, a declarat Bobby Durbac (foto), Marketing Manager BenQ pentru Romania.

Durbac estimeaza ca piata romaneasca de proiectoare se va ridica, anul acesta, pana la 30.000 de unitati, cu cresteri pe segmentul utilizatorului casnic.

“Estimarea noastra pentru piata locala se ridica pentru acest an la o crestere de minim 50%, pana la 30.000 de unitati, pe fondul cresterii ratei de adoptie din partea afacerilor mici si medii, dar, mai cu seama, pe fondul competitiilor sportive din acest an. Evenimentele sportive au devenit un motor important in ultimii ani pentru piata de proiectoare, tendinta fiind vizibila in zona utilizatorilor casnici, care cauta diagonale mari pentru urmarirea competitiilor”, a adaugat Bobby Durbac.


Gama curenta de proiectoare BenQ include modele adresate utilizatorilor din mediul business si mediilor de lucru profesionale, de la sali de conferinte la sali de training, sali cu echipare multimedia, dar si modele adresate mediului educational sau utilizatorilor individuali care vor sa urmareasca un eveniment in conditii excelente.

Prin intermediul retelei de parteneri locali, BenQ a derulat de la inceputul anului programe de educare si de stimulare a cresterii ratei de adoptie a proiectoarelor in mediul business si consumer.

BenQ are ca parteneri in Romania companiile Altex Romania, Darer, Proca Romania, RHS Company, Scop Computers, Tornado Sistems pentru zona de distributie IT si StarPrint pentru zona mediilor de stocare.

BenQ Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 21 milioane de euro, in crestere cu 32% fata de anul anterior si are ca tinta, in 2008, un volum de vanzari de 28 milioane de euro, o dezvoltare importanta (peste 30% fata de 2007), in conditiile unui procent de crestere a pietei estimat la peste 10%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri