Resursele fondatorului site-ului Amazon si Spark Capital vor pune umarul la dezvoltarea tehnologica a site-ului social si de microblogging Twitter, anunta Business Week.
Atunci cand site-ul Twitter anunta ca a ales investitori (printre care s-a aflat si fondatorul companiei Amazon, Jeff Bezos) care sa contribuie la imbunatatirea noii imagini a site-ului, acesta a suferit o stagnare in ceea ce priveste serviciile promovate.

“Twitter trece printr-o perioada presanta, astfel ca serviciile sale nu vor functiona pentru moment” este mesajul care intampina utilizatorii. Problema vine odata cu agravarea acestor situatii, care sunt din ce in ce mai comune si mai dese.

Site-ul, care reprezinta o unealta sociala cu un milion de utilizatori la activ, pare sa fie caracterizat de o inconstanta in ceea ce face, desi, totodata, se bucura si de o larga popularitate.

La scara larga, acest lucru s-ar putea traduce ca un castig de marire a traficului de pe retea, iar in particular, situatia existenta in prezent cu Twitter ar putea duce la pierzanie site-ul specializat si in microblogging.

Noile investitii facute de Bezos si Spark Capital in cadrul companiei, vor da site-ului Twitter un “moment de respiro” si “putin timp pentru a gandi o noua strategie cu care sa continue sa existe pe piata”, tinand cont de faptul ca sumele alocate de cei doi vor upgrada la maxim nivelul tehnologic care descrie reteaua sociala, a declarat Biz Stone, co-fondator Twitter.

Stone nu a vrut sa dezvaluie suma sau gradul investitional pe care Amazon si Spark Capital l-au facut in cadrul afacerii conduse de el. Scopul lor este sa reconstruiasca la nivel arhitectural, “piesa cu piesa” din site.

Procesul este deja in curs de productie si va dura cateva luni pana va fi din nou gata, a adaugat Stone.

Totodata, dupa cum declara Bijan Sabet, partener al lui Spark, “cea mai mare prioritate este furnizarea de servicii solide”. Acesta vede in Twitter un “sistem de utilitati de comunicare globale”.

Insa, mult mai importante decat investitiile operate in contul Twitter de catre Bezos si Spark Capital sau decat rebranduirea tehnologica care urmeaza sa fie efectuata este multimea de utilizatori din toata lumea, care este posibil sa renunte la aceasta retea in favoarea alteia, care ii este rivala.

Majoritatea utilizatorilor site-ului Twitter fac fata acestei situatii trimitand link-uri catre Twitter de pe alte site-uri, inclusiv de pe retele sociale mai mari, cum este Facebook. Astfel, acestia isi pot mentine comunitatile de pe Twitter pana cand acesta se va relansa intr-o varianta noua imbuntatita

Odata cu vestile care anunta cine va investi in Twitter, cei mai multi utilizatori spera in imbunatatirea retelei sociale. Ajutorul lui Bezos este crucial, dat fiind faptul ca Amazon este foarte puternic in spatiul online, dar si foarte cunoscut in intreaga lume.

Twitter folosea deja serviciile de gazduire ale fotografiilor utilizatorilor de pe site-ul Amazon, lucru mai putin relevant, fiindca investitiile lui Bezos sunt personale, si nu conectate in mod direct cu Amazon.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri