Companiile mari si mici din Romania folosesc in proportie de aproximativ 30% externalizarea serviciilor de IT, iar cele medii in proportie de 10%, a declarat Felix Enescu, expert executive partner Gartner Romania, citat de NewsIn.
"Externalizarea serviciilor IT in companiile mari, cu o cifra de afaceri de peste 50 milioane euro, este de aproximativ 30%, in companiile medii, care au o cifa de afaceri cuprinsa intre cinci si 50 milioane euro, de aprox 10%, iar in companile mici, cu afaceri sub 5 milioane euro, procentul este de aproximativ 30", conform declaratiei lui Felix Enescu.

Potrivit reprezentantului Gartner, infrastructura IT este cel mai cunoscut segment pentru outsourcing-ul din Romania, un exemplu in cadrul acestui segment fiind serverele de date.

"Din punct de vedere al resurselor umane, lipsa de informare este unul din motivele care duc la un procentaj atat de scazut al externalizarii serviciilor. Sunt putine companii care analizeaza corect aceste nevoi dar pe masura ce tot mai multe procese de afaceri se vor baza pe servicii IT, acest departament va deveni tot mai important. Nu se pune problema de externalizare propriu-zisa a serviciilor, insa companiile trebuie sa inteleaga situatia exacta a structurii interne a companiei, apoi sa ia deciziile cele mai potrivite in aceasta privinta", a spus Felix Enescu.

Gartner Inc., alaturi de IDC sau Forrester Research, reprezinta una dintre cele mai renumite companii ce realizeaza studii de piata si analize ale industriilor IT&C sau electronice la nivel mondial.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri