Conglomeratul industrial german Siemens AG a anuntat ca planuieste sa concedieze aproximativ 4% din forta totala de munca pe care o are compania, pe fondul planurilor de restructurare care urmeaza sa fie realizate, dar si a scaderii nivelului economiei globale, potrivit surselor companiei citate de Forbes.
Renuntarea la peste 17.150 de joburi va ajuta grupul european sa isi atinga targetul de profit de 1,2 miliarde de euro pana in 2010, astfel ca aceste concedieri ar putea fi in favoarea companiei.

Peter Loescher, care a fost ales director executiv al Siemens in urma cu un an, a restructurat puternic compania, din punct de vedere al extensibilitatii, a declarat faptul ca este momentul potrivit pentru o temperare la nivel de grup, dat fiind faptul ca au inceput sa apara primii nori negri pentru Siemens.

“Aceasta schimbare este cu atat mai importanta in acest moment, tinand cont de faptul ca riscurile impuse de mediul economic global au crescut din cauza cresterii preturilor la energie electrica si materii prime, dar si din cauza situatiei existente in Statele Unite, si tocmai de aceea trebuie sa ne asteptam la ce este mai rau in urmatoarele luni si sa fim pregatiti”, a afirmat Loescher.

Siemens vrea sa reduca in urmatorii doi ani costurile generale, de vanzare si cele administrative cu cel putin 1,2 miliarde euro si va realiza acest lucru, in parte, prin concedierea a 17.150 de angajati, compania avand 400.000 de salariati, per total.

Actiunile Siemens s-au depreciat cu 35% in acest an, in comparatie cu principalul rival, General Electric, care a pierdut doar 27,4% si Philips, cu o depreciere de 28,8%.

Loescher a promis sa revigoreze strategia de afaceri a companiei, in asa fel incat sa isi imbunatateasca nivelul tehnologic si sa creasca profitabilitatea gigantului german, pentru a putea rivaliza competitorii de pe piata.

Pana acum, seful Siemens a regrupat unitatile companiei in trei divizii principale, aliniate trendurilor globale: industrie, energie si sanatate.

De asemenea, directorul executiv al Siemens a redus dimensiunea board-ului companiei, de la 11 membri la 8.

Profitul net al grupului industrial german Siemens AG scazuse cu doua treimi in perioada ianuarie-martie din cauza operatiunilor discontinue si a intarzierii unor proiecte, nereusind sa intruneasca estimarile pietei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri