Mesajele text transmise prin intermediul telefoanelor mobile in Statele Unite sunt populare indeosebi in randul adultilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 34 de ani, care trimit, in media, aproximativ 13 mesaje saptamanal, arata studiul “Media in Mind” realizat anul acesta de Universal McCann si preluat de eMarketer.
Asadar, respondentii care fac parte din aceasta categorie de varsta au trimis 13 mesaje text intr-o saptamana, iar cei cu varsta intre 34 si 49 de ani au expediat circa 8 mesaje saptamanal, pentru ca cei trecuti de 50 de ani sa trimita doar 2 sms-uri/saptamana.

In acelasi studiu, efectuat insa in 2007, aproape jumatate din adultii americani chestionati au declarat ca nu au trimis niciodata un mesaj text.

In schimb, in acest an, doar 41% dintre cei intervievati
au afirmat acest lucru, conform eMarketer.

Dintre respondentii de anul acesta, cu varsta cuprinsa intre 18 si 34 de ani, doar 22%, fata de 38%, cat s-a inregistrat in 2007, au sustinut ca nu au mai trimis vreodata un astfel de mesaj.

“Se pare ca acea categorie care include persoane ce nu au trimis in viata lor un mesaj text incepe, cu timpul, sa se micsoreze constant”, a declarat Graeme Hutton, senior vicepresedinte Universal McCan.

Mesajele text reprezinta inca o categorie neexplorata de marketeri, dupa cum releva o cercetare efectuata in februarie 2008. Proportia utilizatorilor de Internet chestionati care detin un telefon mobil si care au facut o achizitie dupa ce au primit un mesaj text este de doar 6%. Acest procent a fost mai ridicat in randul utilizatorilor tineri.

Aceste cifre scazute pot fi interpretate prin prisma afacerilor, care nu folosesc indeajuns de mult aceasta tehnologie, drept pentru care mesajele text nu reprezinta un mod efectiv de a face marketing pe piata.

Astfel, dintre utilizatorii de Internet din Statele Unite doar 6% (in total) dintre acestia au facut o achizitie in urma primirii unui mesaj de marketing. Cei mai multi utilizatori au facut acest lucru datorita e-mail-ului (65%), pentru ca 26% dintre ei sa fi cumparat produsul respectiv datorita telefonului obisnuit.

De asemenea, un studiu realizat de BIGResearch in decembrie 2007 asupra utilizatorilor americani de Internet a relevat influente similare in ceea ce priveste mesajele text transmise, doar 6,4% dintre respondenti afirmand ca au cumparat produse electronice datorita mesajelor pe care le-au primit in urma unei campanii de mobile marketing.

2,4% dintre acestia s-au abonat la servicii in telecomunicatii, 1,7% au cumparat automobile (masini sau camioane), iar 1,2% au luat medicamente.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri