Aproape 54% dintre profesionistii IT din companiile romanesti sunt dispusi sa apeleze la serviciile unor specialisti de profil din exteriorul organizatiei pentru a rezolva problemele de securitate informatica, potrivit unui studiu realizat de Gecad Net.
Studiul a fost realizat in perioada mai-iulie 2008 si a inclus aproximativ 300 de respondenti.

Dintre participantii la sondaj, 53,7% au mentionat ca sunt dispusi sa apeleze la o companie specializata in securitate IT pentru solutionarea unor probleme legate de protejarea infrastructurii informatice, in timp ce 35,6% dintre participanti si-ar rezolva singuri astfel de probleme, fara ajutorul unei companii specializate.

Potrivit studiului, restul de 10,7% dintre respondenti sunt indecisi.

"Din ce am observat in piata in ultimii ani, dar si din rezultatele acestui sondaj, am tras concluzia ca, spre deosebire de anii trecuti, directorii IT ai companiilor romanesti sunt mai deschisi catre o posibila colaborare cu companiile specializate si multi au inteles ca un efort pe cont propriu, in directia securizarii infrastructurii IT, este mai costisitor, mai ales cand acesta nu face parte din miezul afacerii", a declarat Gabriela Mechea, directorul general Gecad Net.

Potrivit acesteia, rezultatele sondajului reflecta tendinta de crestere a veniturilor din servicii IT pe piata autohtona, intr-un ritm mai rapid decat vanzarea de hardware sau de licente software, spre exemplu.

"Am sesizat in ultimele 12 luni ca serviciile merg mai bine decat in 2006-2007, atestand faptul ca tot mai multe companii isi doresc nu doar echipamente si soft la cutie, ci valoare adaugata", a adaugat Gabriela Mechea.

Gecad Net este o companie specializata in comercializarea si implementarea aplicatiilor software, furnizeaza optiuni adecvate de licentiere, servicii IT integrate si asigura solutii profesionale de securitate IT sub brandul propriu Sentinet.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri