Liberty Media Corp, unul dintre cele mai mari conglomerate media din Statele Unite, ar fi dispusa pentru a discuta schimbul participatiei la Time Warner Inc pentru divizia de internet dial-up de la AOL, a declarat presedintele John Malone, conform Wall Street Journal.
Cu toate ca oportunitatea pentru astfel de discutii inca nu au aparut, Malone a declarat ca Liberty Capital, care detine participatii in companii precum Time Warner si Sprint Nextel Corp, ar prefera sa detina companii care sa genereze venituri.

“In mod cert o iesire din capitalul Time Warner in active generatoare de venituri ar fi atractiva, dar la ora actuala, nu au fost propuse ca sa putem lua o decizie in acest sens”, a declarat Malone in cadrul unei conferinte despre rezultatele trimestriale.

“Totusi am dori incercam si sa mentinem relatia cu Jeff si oamenii Time Warner, in cazul in care tranzactia ar putea fi posibila”, a mai adaugat Malone referindu-se la directorul executiv al Time Warner, Jeffrey Bewkes.

Malone care a strans actiuni intr-un portofoliu de companii, cu ceva vreme in urma a negociat schimbul participatiei din News Corp pentru a obtine controlul furnizorului american de televiziune prin satelit DirectTV Group Inc.

Din luna mai 2007, detine 103 milioane de actiuni sau 2,8% din Time Warner dupa ce a schimbat 68,5 milioane de actiuni pentru dreptul de proprietate al Time Warner la echipa Atlanta Braves Major League Baseball si la grupul Time Inc Leisure Arts.

Malone a mai declarat ca este nelamurit cu valul de speculatii legat de o posibila fuziune a companiei DirectTV cu televiziunea prin satelit Dish Network Corp.

In timp ce conducerea Liberty Media a spus ca in trecut o astfel de fuziune ar fi benefica, Malone a declarat curand ca tranzactia ar fi “problematica” din perspectiva de reglementare.

Recent, Liberty Media Corp a anuntat ca venitul de la canalul de cumparaturi QVC, detinut de Liberty Interactive, a crescut cu 4% iar venitul de la Starz Entertainment, detinut de Liberty Entertainment, a crescut cu 8% in al doilea trimestru.

Venitul Liberty Interactive a crescut cu 9%, stimulata de vanzarile internationale ale QVC, compensand declinul veniturilor din Statele Unite.

Venitul grupului Liberty Interactive a crescut cu 32%. Compania a anuntat ca acum detine o participatie de 49% in DirecTV Group Inc.

Actiunile Liberty Interactive au crescut cu 14 centi sau 1%, la 14,41 dolari; actiunile Liberty Entertainment au crescut cu 61 de centi sau 2,36% la 26,46 dolari, iar actiunile Liberty capital au crescut cu 40 de centi sau 2,52% la 16,29 de dolari in tranzactionarile Nasdaq.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri