IBM a dezvaluit doua noi cipuri PowerPC. Stirea vine la scurt timp dupa anuntul facut recent de Apple cu privire la renuntarea la procesoarele PowerPC in favoarea cipurilor Intel.
Noul cip PowerPC 970MP este o versiune dual-core a PowerPC 970FX, care este cunoscut ca si procesorul G5 in computerele Apple PowerMac si iMac.
Cipurile dual-core contin mai mult de un procesor pe o singura bucata de silicon pentru a creste performanta procesarii datelor.



IBM a mai dezvaluit si o versiune low-power a cipului 970FX pentru computerele laptop, care trebuie sa economiseasca energia.
Apple, care in prezent este principalul client pentru cipurile PowerPC, va incepe migrarea catre procesoarele Intel anul viitor. Trecerea completa va fi efectuata in 2007.
Apple nu a specificat daca va utiliza noile cipuri PowerPC in masinile sale.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri