Operatorul de telefonie mobila Vodafone cere daune in valoare de 670 milioane euro companiei spaniole de telecomunicatii Telefonica, invocand un abuz de pozitie dominanta pe piata din Spania.
Acuzatiile aduse de Vodafone se refera la abuz de pozitie dominanta adus pe piata de telefonie mobila in perioada 1995 – 1999, cand afacerile companiei Airtel, detinuta de operatorul britanic, au fost puternic afectate.

Divizia Airtel a fost cumparata de Vodafone in anul 2000, in dorinta de extindere pe piata telecom din Spania.

Suma ceruta de compania din Marea Britanie a fost calculata de agentia de consultanta Nera.
Operatorul spaniol este lider pe piata serviciilor de telefonie fixa, mobila si Internet cu viteza ridicata din Spania.

Dupa primul trimestru din 2008, Telefonica detinea o cota de 77% pe piata telefoniei fixe, iar pe sectorul telefoniei mobile, Movistar, subsidiara a Telefonica, opera 45,7% din liniile telefonice, Vodafone 30,8%, iar Orange 21%.

Totodata, Vodafone a anuntat ca va cumpara o parte din actiunile operatorului mobil polonez Polkomtel, conform presei internationale.

In prezent, Polkomtel este al doilea mare furnizor de telefonie mobila din Polonia.

Oficialii Vodafone sunt decisi sa discute cu reprezentantii companiei poloneze pentru a efectua achizitia la un pret echitabil, dupa cum afirma Ian Grey, directorul multinationalei pentru Centrul si Estul Europei.

Oferta celor de la Polkomtel este, dupa parerea celor de la Vodafone, prea ridicata (4,4 miliarde euro), iar o posibila crestere a pretului actiunilor ar ingreuna planurile companiei britanice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri