Distribuitorul local de produse IT&C Tornado Sistems estimeaza afaceri de 221 milioane de dolari in anul fiscal 2008, ce se va incheia in iunie 2009, in crestere cu 30% fata de aceeasi perioada a anului anterior, potrivit raportului lunar asupra pietei tehnologiei informatiei.
Veniturile companiei pentru anul fiscal 2007-2008, care s-a incheiat la sfarsitul lunii iunie 2008, sunt evaluate la 170 milioane de dolari.

Distribuitorul de produse IT&C s-a impus pe piata locala si ca producator de calculatoare prin brandul propriu Kinetix. Anul trecut au fost vandute 32.247 de PC-uri marca Kinetix, estimarea pentru acest an indicand comercializarea a 44.823 de unitati. Cota de piata a PC-urilor Kinetix a crescut de la 4,9% in 2006, la 5,5% in 2007, in timp ce pentru 2008 se estimeaza o cota de piata de 7%.

Tornado Sistems apreciaza ca aproximativ 50% din afacerile companiei in anul fiscal 2008-2009 vor proveni din sectorul online, iar pana in 2010 acest procent se va ridica la 80%.

“Am investit mult in ceea ce priveste prezenta noastra pe on-line. In luna iulie am lansat oficial site-ul Kinetix, care ofera vizitatorilor peste 100 de modele de produse cu poze si specificatii complete, permitand achizitia acestora prin magazinele Twister. Pentru prima data in Romania, am pus la dispozitia partenerilor nostri o platforma complexa de ofertare si comenzi on-line pentru consumatorii finali -eOfertare”, a spus directorul general al companiei, John Cusa.

In ceea ce priveste perioada ianuarie – iunie 2008, au fost comercializate aproximativ 40.000 de produse Kinetix pe piata din Romania, a adaugat John Cusa. Produsele Kinetix cuprind sisteme desktop, periferice (boxe pentru PC), sisteme audio/video si cabluri & conectori audio/video.

La inceputul lunii februarie 2008, Tornado Sistems a deschis centrul logistic de la Giurgiu care deserveste atat piata din Romania, cat si cea din Bulgaria. Clientii Tornado Bulgaria au acces la stocuri de 6.000 de produse si beneficiaza de servicii de depozitare si logistice, precum si de proceduri de returnare a produselor si suport tehnic.

Distribuitorul de echipamente de tehnica de calcul si networking este prezent pe piata locala din 1991, fiind detinut de companiile cipriote Polygate Limited si Sylverdom Limited, care au participatii de 99%, respectiv 1%.

Tornado activeaza si pe piata din Bulgaria si are in prezent o retea nationala de peste 2.500 de reselleri si parteneriate strategice cu cei mai importanti furnizori internationali.

Raportul asupra pietei tehnologiei informatiei pe luna august 2008 este disponibil pe site-ul NewsIn, la sectiunea Companii, in cadrul serviciului NewsIn IT&Telecom (NIT). Raportul cuprinde evolutiile din luna august 2008 ale companiilor care activeaza in domeniile hardware, software si de servicii IT. De asemenea, sunt prezentate: valoarea inregistrata de piata romaneasca de tehnologia informatiei in 2007 si valoarea pietei locale a serviciilor IT in 2007 si estimarea pentru urmatorii ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri