Furnizorii fabricii Nokia din comuna clujeana Jucu, BYD Electronics, Hansaprint si Stora Enson, nu au inceput inca sa isi construiasca fabricile, desi au toate actele necesare in vederea demararii lucrarilor.
Surse din cadrul SC Tetarom SA, firma care administreza parcul industrial Tetarom III, unde este situat Nokia Village, au declarat p ca Hansaprint – firma care va furniza cartile tehnice si CD-urile de instalare – si Stora Enso – societatea care se va ocupa de fabricarea cutiilor in care vor fi impachetate telefoanele – au primit din partea Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA) documentatia privind scutirile de taxe prevazute in Legea parcurilor industriale, potrivit NewsIn.

Aceleasi surse au declarat ca Nokia si-a extins linia de productie la zece tipuri de telefoane, in conditiile in care in luna februarie linia de asamblare facea doar modelul 1200. Momentan, fabrica produce in jur de sase milioane de telefoane pe luna, iar modelele sunt si din categoria celor cu camera foto.

Fabrica Nokia de la Jucu are sub 1.000 de angajati, potrivit directorului executiv al Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca Cluj, Daniel Don.

Totodata, Florin Modrea, directorul Biroului Vamal Cluj, care face vamuirea la domiciliu a produselor Nokia, a declarat ca, din decembrie 2007 pana in data de 31 august 2008, firma a platit 65 de milioane de lei taxe vamale, iar incepand din luna aprilie, taxele platite de concernul finlandez reprezinta 50% din incasarile lunare ale biroului.

Biroului Vamal Cluj are la fabrica Nokia din Jucu un lucrator vamal care face vamuire la domiciliu.

Nokia Romania va deschide astazi, oficial, fabrica de la Jucu, in prezenta mai multor oficialitati locale, judetene si nationale. La eveniment si-a anuntat prezenta si primul ministru Calin Popescu Tariceanu.

Hansaprint este cea mai mare editura din Finlanda, cu o cifra de afaceri de 200 de milioane de euro pe anul trecut. BYD este o companie multinationala cu sediul principal in China si produce in domeniul componentelor IT, dar si al industriei auto. Compania are fabrici in sapte locatii din China, precum si in India, Ungaria si Romania. Al treilea furnizor, StoraEnso va produce cutiile pentru telefoanele Nokia, le va ambala si le va expedia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri