Vanzarile de computere personale au crescut in al doilea trimestru cu 16,6% la nivel mondial, pana la 46,6 milioane de unitati, datorita cererii mari pentru sistemele ieftine si calculatoarele portabile, a anuntat firma de cercetare a pietei IDC.

Europa, Orientul Mijlociu si Africa au fost regiunile unde s-au inregistrat cele mai rapide rate de crestere de peste 20% dar si alte regiuni au avut performante pozitive, potrivit IDC. Dintre producatorii individuali de computere, livrarile de calculatoare personale ale Apple Computers au crescut cu un ritm de doua ori mai rapid fata de restul pietei, iar compania si-a marit cota de piata in Statele Unite.

Compania Dell, pe primul loc in lume in functie de numarul de PC-uri vandute, a inregistrat o crestere a livrarilor de aproape 24%, la 8,98 de milioane de unitati Hewlett-Packard s-a mentinut pe pozitia a doua, cu o crestere a livrarilor de 16%, la 7,25 de milioane de PC-uri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri