Mozilla Foundation a inregistrat 75 de milioande de descarcari ale browserului sau Firefox si s-a extins in alte cateva directii.
E-mail reader-ul open source Thuderbird al fundatiei se apropie de 10 milioane de descrcari. Browserul Mozilla pentru dispozitive mici, Minimo, a atins si acesta o limita, cu o versiune prelansata care are un bookmark manager si feed-uri RSS. De asemenea, personalul Mozilla s-a impatrit in ultimele 6 luni, ajungand la 40 de angajati.
Mozilla a marcat marti 75 milioane de descarcari pentru browserul Firefox. Numarul nu are insa o legatura sigura cu numarul de persoane care utilizeaza de fapt browserul; acesta include multiple descarcari ale diferitelor versiuni si nu contorizeaza update-urile automate ale Mozilla sau copii ale unei singure descarcari ce sunt distribuite in organizatii.


Recordul ofera cel putin o crestere psihologica voluntarilor si personalului fundatiei, care s-au confruntat anul trecut cu o incetinire a ritmului de adoptare din cauza unui sir de probleme de securitate.
Pana marti, aplicatia e-mail Thunderbird a fost descarcata de 9.951.582 ori.
Pe frontul mobil, Mozilla a lansat Minimo 007, ultima verisune a browserului mobil cu o interfata construita in XUL (Extensible User Inteface Language).

Interfata XUL usureaza pentru Mozilla utilizarea caracteristicilor Firefox in Minimo si face ca browserul sa functioneze cu gama larga de sisteme de operare pentru dispozitive, inclusiv cele produse de Microsoft.
Se pare ce Mozilla se afla in discutii cu producatori de telefoane mobile privind utilizarea Minimo.
Se pregateste pentru Minimo o versiune test pentru utilizarea cu Windows CE PPC si Windows CE SmartPhone.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri