Intel Corp., cel mai mare producator de cipuri din lume, a anuntat ca vanzarile au coborat in al patrulea trimestru cu 23% si ca si-a ratat tinta, care a fost revizuita in scadere cu 1 miliard dolari in urma cu mai putin de doua luni, dupa cum informeaza Bloomberg.
Conform declaratiilor facute pentru Wall-Street de Irinel Burloiu (foto), Business Development Manager Intel Romania, aceste rezultate financiare anuntate sunt preliminarii, iar o imagine clara asupra situatiei companiei din punct de vedere al vanzarilor vom avea pe data de 15 ianuarie, cand vor aparea datele oficiale.

Veniturile companiei au fost, in ultimul trimestru al anului trecut, de 8,2 miliarde dolari, in scadere de la 10,7 miliarde dolari, cat s-a inregistrat T4 din 2007.

In luna noiembrie, Intel prognoza vanzarile trimestriale la aproximativ 9 miliarde dolari, nivel in scadere fata de prognoza precedenta, de cel putin 10,1 miliarde dolari.

Compania, ale carei cipuri opereaza aproximativ 80% dintre computerele personale din lume, pierde comenzi, in contextul in care producatorii de computere isi reduc productia. Directorul executiv, Paul Otellini, a spus ca se asteapta ca actuala recesiune din SUA sa fie cea mai grava din viata sa.

"Intregul lant de productie inregistreaza scaderi de 20 pana la 30%", a declarat Doug Freedman, analist Broadpoint AmTech, care spusese ca Intel va afisa vanzari de 8,27 miliarde dolari in al patrulea trimestru din 2008.

Producatorii de calculatoare "nu au mai cumparat nimic - si-au inchis fabricile", a adaugat acesta.

Titlurile Intel s-au depreciat miercuri cu 1 dolar la bursa de la New York, la 14,37 dolari. Actiunile companiei s-au depreciat anul trecut cu 45%.

Burloiu spunea in urma cu aproximativ doua luni ca piata IT romaneasca n-a cunoscut deocamdata scaderi semnificative, chiar daca divizia din Romania a companiei Intel va incheia 2008 cu afaceri aproximativ egale cu cele inregistrate in 2007.

El considera ca, in Romania, comparativ cu celelalte tari din regiune, se vede cel mai bine rata de crestere mare pe care sectorul IT o are si in prezent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri