MarketOnline, cel de-al doilea jucator de pe piata romaneasca de comert online, a realizat anul trecut afaceri de 13,3 milioane de euro, in crestere cu peste 140% fata de anul 2007, iar in luna decembrie vanzarile retailerului au avansat cu 290%.
“In luna decembrie am realizat aproape 3 mil euro, cererea a fost incredibil de mare si ne-a uimit si pe noi. Au fost mult peste asteptari, nu am facut fata comenzilor, deci am redirectionat personal din alte departamente catre vanzari”, a declarat Mugur Frunzetti, managing partner Grifon Group, compania care detine MarketOnline.

Motorul de crestere a vanzarilor MarketOnline l-a constituit segmentul telecomunicatiilor, ce a detinut o cota de 30%, urmat de vanzarile de laptopuri, cu o cota de 20%, si de LCD TV, cu 15%.

MarketOnline nu a inregistrat o scadere a vanzarilor in primele zile ale acestui an .

“Momentan nu avem o scadere a comenzilor, poate o mica scadere a vanzarilor in aceste prime zile din 2009, dar ea este datorata lipsei stocurilor la mai toti furnizorii, care s-au speriat de criza si nu au mai importat nimic”, a mai declarat Mugur Frunzetti.

Compania se va orienta spre eficientizarea costurilor si reducerea marjelor pentru a creste volumele.

“Strategia noastra este simpla: economii si scaderea costurilor de operare, de aici marje reduse si preturi mici, iar de aici cresterea volumului de vanzari si a cotei de piata. Vom ramane un magazin strict online, cu servicii de sapte stele si preturi mici, fara showroom-uri si cheltuieli exagerate care ajung tot pe spinarea clientilor”, a mai spus reprezentantul MarketOnline.

Potrivit acestuia, nu exista in acest moment nici un motiv de criza in online, consumatorii vor cumpara din ce in ce mai mult online in loc sa cumpere din retail, pentru ca e mai ieftin si mai comod.

“Ponderea vanzarilor online in totalul consumului va creste in perioada de criza. Unicul risc este generat de sistemul bancar, care refuza in continuare, parerea mea, nemotivat, sa finanteze economia, afaceriale viabile. Daca nu sunt implementate rapid strategii la nivel guvernamental si al BNR care sa stimuleze nu creditele de consum, ci pe cele de investii, de capital curent, vom ajunge in curand sa nu mai avem ce vinde chiar daca avem cerere si consumatorii romani de online vor cumpara de pe amazon, iar economia romaneasca, PIB-ul si incasarile la Bugetul de Stat se vor prabusi rapid “, a mai spus Mugur Frunzetti.

Principalii competitori ai MarketOnline pe piata romaneasca sunt Emag, PC Garage, Cel.ro si PCfun.







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri