Sistec, divizia de solutii IT a Grupului RTC, a incheiat 2008 cu o cifra de afaceri de 9 milioane de euro, cu o crestere de 28% fata de 2007.
Compania viza anul trecut o cifra de afaceri de 10 milioane euro, cu 40% mai mult decat in 2007 si avea in plan extinderea pe piata din Republica Moldova, prin achizitia unei firme locale.

"A fost un an in care Sistec s-a consolidat si liniile de business au capatat substantialitate, avand fiecare rulaje intre 1,1 si 2,2 milioane euro. Ca si structura a cifrei de afaceri, vanzarile de produse reprezinta aprox. 30%, iar serviciile aduc 70%. Ne-am situat cu cateva procente sub estimarile initiale, din cauza intarzierii unor proiecte in ultimele doua luni ale anului", declara Marius Capraru, CEO Sistec.

Desi 2009 se anunta un an greu pentru afacerile din Romania, pentru piata IT poate fi un an al oportunitatilor.

"Pentru 2009, estimam o crestere a business–ului Sistec cu 10%. Sunt doi factori care creaza oportunitati. In primul rand, exista o presiune generala pe optimizarea fluxurilor si reducerea costurilor, iar implementarea unui sistem informatic de tip ERP este in aceste conditii o investitie cu return pe termen scurt – deci o solutie pentru a eficientiza business-ul. Al doilea factor este disponibilitatea mai mare a clientilor pentru realizarea unor astfel de proiecte de implementare IT. Am putut constata la inceputul acestui an ca proiectele in desfasurare primesc resurse suplimentare din partea clientilor si mai mult sprijin pentru finalizare", adauga Capraru.

In ceea ce priveste strategia de dezvoltare pentru anul in curs, Sistec considera ca fondurile structurale europene, pot fi o alternativa pentru finantarea investitiilor in sisteme informatice ale clientilor sai. Accesarea serviciilor de tip "Software as a Service" poate fi, de asemenea, o solutie eficienta din punct de vedere costuri pentru companiile care vor sa utilizeze aplicatii software fara investitii mari si cu rezultate semnificative pe termen scurt.

"Anul acesta vom incepe sa furnizam solutii Software as a Service, care presupun gazduirea de aplicatii pe serverele proprii, accesibile clientilor prin intermediul Internetului", spune CEO-ul companiei.

Compania Sistec a fost infiintata in anul 1994 si reuneste in prezent o echipa cu peste 300 de specialisti care ofera un pachet de solutii si servicii IT pentru afaceri. Compania membra a Grupului RTC cu sediul in Bucuresti, un centru regional la Cluj, are o arie de acoperire nationala prin filialele din principalele orase ale tarii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri