Combox Delivery, distribuitor national de produse IT a incheiat anul 2008 cu o crestere procentuala peste estimarile de la jumatatea anului, la o cifra de afaceri de 19 milioane dolari.
"Anul 2008 a fost unul bun. Am inregistrat un avans considerabil fata de 2007 pe toate gamele de produse pe care le distribuim, iar noile marci intrate in portofoliu (Creative, Genius, Citizen, Fujitsu) s-au bucurat de un interes crescut din partea partenerilor. Segmentul cu cea mai importanta crestere este cel al memoriilor externe si cel al accesoriilor/perifericelor PC", a declarat Vlad Dumitru (foto), directorul general al Combox Delivery.

In plus, pe mediile optice de stocare s-a observat o stagnare a business-ului, indusa si de comprimarea pietei la nivel global, potrivit acestuia.

Pentru 2009, compania nu va fixa un target privind cifra de afaceri, ci doar de crestere usoara a nivelului de profitabilitate.

"Evolutia pietei in 2009 este incerta, plaja de previziuni se intinde de la stagnare pana la scaderea cu 40%. Totusi, criza ar putea avea unele efecte ciudate, precum cresterea accelerata a preturilor datorata unor falimente ale marilor producatori si micsorarii ofertei", spune Dumitru.

Acest lucru ar putea duce la stoparea erodarii preturilor, atat de comuna in anii anteriori. Mai mult, conform opiniei sale, reducerea personalului si inasprirea procedurilor interne ale companiilor cer o investitie in infrastructura IT.

"Aceste lucruri pot stimula piata. In ceea ce ne priveste, suntem destul de optimisti . Traditional, suntem unul din distribuitorii cu cel mai agresiv nivel de pret de pe piata, iar anul acesta pretul va fi factorul cheie. Acoperim acum aproximativ 50% din retelele de retail si avem resursele financiare si logistice pentru cresterea acestui procent", a adaugat seful Combox Delivery.

Combox Delivery a incheiat prima jumatate a anului 2008 cu o cifra de afaceri de peste 5 milioane dolari, dublu fata de aceeasi perioada a anului anterior. In vara anului trecut, compania isi revizuise estimarile privind cifra de afaceri pentru 2008 la 12 milioane dolari, mizand pe o crestere cu 30% in S2 comparativ cu S1.

Combox Delivery distribuie la nivel national o gama larga de produse IT prin peste 800 reselleri - companii active din domeniul IT si prin lanturile de retail. Marci distribuite: Aiptek, Gembird, Grundig, HP, InfiniMax, LG, Mecmar, Miyako, Serioux, Silicon Power, VMARK, VMK, Zioncom.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri