Pentru a face fata competitiei acerbe, gigantul software Microsoft si Nokia, liderul pietei de telefoane mobile, vor sa lanseze o serie de noi programe si servicii pentru telefonul mobil si un magazin online pentru achizitia de software, scrie Wall Street Journal (WSJ).
Ofertele Microsoft vor include un magazin online ce comercializeaza soft-uri pentru telefoanele mobile dotate cu sistemul de operare Windows Mobile.

Astfel de servicii au devenit o completare importanta pentru telefoanele mobile avansate, mai ales de cand Apple a introdus iPhone App Store.

De asemenea, in urmatoarele saptamani, compania va lansa o noua versiune a sistemului de operaret Windows Mobile 6.5, care furnizeaza o interfata mult mai sofisticata si ar putea reduce din avansul luat de iPhone, au mai declarat sursele citate de Wall Street Journal.

Si Google, va construi un magazin de aplicatii, numit Android Market, pentru telefoanele mobile care folosesc sistemul de operare Android, primul dintre acestea fiind G1 oferit de Deutsche Telekom. Din acesta saptamana Google va permite dezvoltatorilor sa incaseze bani pentru soft-urile vandute prin Android Market, au declarat persoane apropiate situatiei.

Un alt zvon, care a aparut cu o saptamana inaintea conferintei anuale Mobile World Congres Show din Barcelona, spune ca Nokia pregateste un magazin de aplicatii pentru telefoanele sale mobile si este aproape gata de a fi finalizat.

Potrivit analistilor, Microsoft trebuie sa energizeze strategia mobila deoarece telefoanele avansate cu access la Internet si cu functii asociate computerelor, castiga o cota tot mai mare din intregul segment de telefonie mobila.

De asemenea, Microsoft a fost printre primii jucatori din industria IT ce au abordat afacerea cu smartphone-uri, compania fiind recunoscuta pentru contributia la baza tehnologica a soft-urilor iPhone si Android.

Chiar si Palm, pionierul smartphone, dupa ce a scazut puternic in ultimii ani, a atras atentia cu o noua aplicatie softare, Pre, care urmeaza sa fie lansat in acest an.

Cota Microsoft pe piata de smartphone-uri a crescut la 13,3% anul trecut, fata de 11%, cat inregistra in 2007, in timp ce Apple si-a triplat felia din piata, avansand la 9% fata de 3%, potrivit companiei de cercetare IDC.

Un factor pe care Microsoft il urmareste foarte mult il reprezinta functiile de business, cum ar fi accesul la sistemele de email ale companiilor, desi smartphone-urile oprite sunt vazute de multi utilizatori ca simple aparate de serviciu. Executivii companiei au declarat ca planuiesc sa puna mai mult accent pe multimedia si alte functii de interes pentru consumatori, cum ar fi fotografiile si muzica.

Un nou serviciu despre care compania deja a vorbit, numit My Phone, coordoneaza wireless datele stocate in telefoanele cu sistem Windows Mobile, care include contacte, calendar cu intalniri, poze si mesaje text catre site. Serviciul este construit pentru a face mai usora recuperarea informatiilor in cazul in care telefonele sunt pierdute sau furate. My Phone va concura cu serviciul similar de la Apple numit MobileMe, cu toate ca ii lipseste caracteristica MobileMe care coordoneaza datele utilizatorului cu aplicatii care merg pe computerele sale.

Totusi, Microsoft va oferi My Phone gratuit, in timp ce Apple vinde serviciul cu 99 dolari pe an.
Windows Mobile deja este o tinta pentru alti programatori, care au generat mii de aplicatii pentru sistemul de operare. Dar aceste aplicatii nu au fost stocate intr-o singura piata online care este usor accesibila ca iPhone App Store, si care a avut un impact major asupra consumatorilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri