Doua fonduri de investitii din Silicon Valley au facut o infuzie de capital in valoare de 35 milioane dolari pentru serviciul de micro-blogging Twitter, scrie Wall Street Journal (WSJ).
Benchmark Capital si Institutional Venture Partners au realizat runda de finantare pentru Twitter, desi compania nu a dezvaluit inca planul prin care sa creeze profit din serviciul de “micro-blogging”.

O persoana apropiata situatiei citata de WSJ a declarat ca in urma rundei de finantare compania a fost evaluata la aproximativ 250 milioane dolari. Purtatorul de cuvant al Twitter nu a putut fi contactat pentru comentarii.

Runda a inclus, printre altii, si investitorii existenti ai Twitter, ca Union Square Ventures si Spark Capital. Anterior, Twitter a primit o finantare de 20 milioane dolari.

Infuzia de capital vine dupa ce popularitatea Twitter a crescut. In postul pe blog care anunta finantarea, co-fondatorul Twitter, Biz Stone, a declarat ca numarul de utilizatori activi ai serviciului a crescut cu 900% in ultimul an. De asemenea, el a declarat ca firma sa are nevoie de mici investitii pentru a se intretine.

“Momentan nu cautam o finantare mai mare, deoarece compania inca mai are bani in banca din runda de finantare anterioara”, a declarat Stone.

Dar compania se confrunta cu o presiune prin care trebuie sa demonstreze ca este mai mult decat o noua modalitate de a impartasi mesaje online. Executivii Twitter au declarat ca ei cauta modalitati de incasare a ofertelor suplimentare pentru companii, dar nu au anuntat inca detaliile. Twitter le permite utilizatorilor sa urmareasca mesajele prietenilor sau sa expuna mesaje pe scurt, care sunt folosite pentru orice, de la difuzare de stiri pana la furnizarea aleatoare de ganduri si impresii.

Potrivit unui studiu realizat de Pew Internet din luna decembrie 2008, 11% dintre utilizatorii americani au declarat ca folosesc frecvent Twitter sau alte site-uri de micro-blogging. In noiembrie 2008, 9% din utilizatorii de Internet foloseau Twitter, in timp ce in luna mai a aceluiasi an doar 6% dintre internauti au folosit aceasta retea de micro-blogging.

In plus, utilizarea site-ului de micro-blogging Twitter este strans legata de folosirea retelelor sociale. Potrivit studiului Pew, aproape o treime (23%) dintre utilizatorii retelelor sociale au declarat ca folosesc frecvent Twitter sau alte servicii similare, spre deosebire de cei care nu fac parte dintr-o retea sociala, dar care utilizeaza Twitter (4%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri