Motorola a gasit un cumparator pentru Good Technology, divizia de e-mail mobil pe care a achizitionat-o in urma cu doi ani pentru 500 milioane dolari, potrivit Wall Street Journal.
Visto Corp va achizitiona divizia detinuta de Motorola, folosind-o pentru actualul serviciu de mesagerie mobila disponibil la furnizori de servicii precum T-Mobile si Vodafone.

Aceasta achizitie ar putea ajuta furnizorul de servicii sa concureze cu RIM (Research in Motion) care are cota de piata dominanta in segmentul de e-mail mobil.

Problemele din ultimul trimestru, incheiat in luna decembrie, au dus la pierderi nete de 3,6 miliarde dolari pentru Motorola si, potrivit companiei, acestea au fost provocate de divizia Mobile Device (terminale mobile). Compania planuieste reducerea a 7.000 de posturi, in timp ce va suspenda dividentele oferite actionarilor. In urma cu un an, un analist din industrie sugera companiei sa ia in calcul inchiderea intregii divizii de telefonie mobila pentru a reduce pierderile, cu toate ca intr-un raport recent compania pretindea o reducere cu 50% a diviziei si a liniei de noi telefoane lansate.

Cu toate ca vanzarea diviziei Good vine odata cu planurile de vanzare a actiunilor pentru a mari capitalul companiei, un alt factor care a contribuit la vanzarea acesteia ar putea fi evitarea unor viitoare cheltuieli juridice care au fost provocate de litigiul inaintat de Visto impotriva Good in 2006.

Good Technology este cunoscuta pentru produse ca Good Mobile Messaging - existenta in platforme precum Moto Q sau Palm Treo. Pachetul software sustine trimiterea e-mail-urilor si sincronizarea sarcinilor de calendar cu Microsoft Outlook si Microsoft Exchange. Good Mobile Intranet, parte din pachetul de soft-uri, permite utilizatorilor sa acceseze continut Intranet din platforme ale sistemelor de operare Windows Mobile si Palm.

Mai multe detalii ale acestei achizitii ar putea fi furnizate la sfarsitul acestei saptamani, desi nicio companie nu a oferit informatii legate de costurile sau alti termeni ai tranzactiei. Este probabil ca Motorola sa fi vandut divizia la o valoare mai scazuta decat cea cu care a cumparat-o in 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri