Un nou site Web intentioneaza sa ajute in a determina daca un anumit computer trimite e-mailuri legitime sau spam.
Web site-ul TrustedSource utilizeaza datele colectate de filtrele de reputatie, care sunt considerate a fi ultima inventie in securitatea e-mail. Producatorii uneltelor de lupta impotriva spam-ului colecteaza datele expeditorilor de e-mailuri si le utilizeaza pentru a atribui o "reputatie" computerelor care trimit e-mailuri si domeniilor Internet. Cele care trimit o multime de spam-uri primesc un punctaj negativ iar mesajele lor vor fi filtrate.

CipherTrust este un vanzator de astfel de unelte de securitate e-mail. Compania a vandut mai mult de 4.000 de exemplare ale aplicatiei sale IronMail clientilor din intreaga lume. CipherTrust s-a decis sa impartaseasca acum o parte din datele privind reputatia domeniilor Internet, adunate prin intermediul Web site-ului TrustedSource.

Web site-ul este proiectat a fi o unealta de referinta. Introducand un nume de domeniu, unealta genereaza o lista cu adresele Internet Protocol ale computerelor care trimit e-mailuri pentru domeniul respectiv. Utilizatorii pot analiza apoi fiecare adresa pentru a vedea daca a trimis mesaje legitime sau spam.


TrustedSource ar putea fi util pentru verificari ocazionale, de exemplu cand se configureaza un filtru spam sau doar pentru a vedea reputatia asociata unor anumite domenii. Ar putea fi insa si mai util organizatiilor in identificarea sistemelor care trimit e-mailuri din retelele lor. Teoretic, intr-o retea corporata, doar serverele e-mail dedicate ar trebui sa trimita e-mailuri. Deseori companiile nu-si dau seama ca au computere zombie in retelele lor, care trimit e-mailuri. Masinile zombie sunt computere controlate de la distanta de infractorii cibernetici si sunt utilizate pentru trimiterea de spam.

Web site-ul ofera si informatii privind adoptia tehnologiilor de autentificare e-mail. Exista liste cu domeniile Internet care trimit e-mailuri utilizand DomainKeys Identified Mail sau Sender ID. Ambele tehnologii sunt menite sa imbunatateasca filtrele spam si sa previna utilizarea frauduloasa a adreselor e-mail.

TrustedSource poate ajuta personalul IT in implemetarea Sender ID, sau poate fi utilizat ca o singuranta ca implementare a fost facuta corect. Sender ID necesita o asa numita inregistrare Sender Policy Framework, sau SPF. Aceasta inregistrare ar trebui sa listeze adresele IP ale computerelor care pot trimite e-mailuri din partea domeniului. TrustedSource listeaza toate adresele IP care trimit de fapt e-mailuri.

Pe langa site-ul Web TrustedSource, CipherTrust a lansat luni alte doua noi produse antispam, care utilizeaza serviciile de reputatie pentru a filtra e-mailurile nedorite :


- IronMail Gateway 6.0, care este o versiune imbunatatita a aplicatiei de scanare e-mail a companiei. Aceasta ofera o mai buna integrare enterprise, implementare, management si caracteristici de raportare decat predecesoarea sa.
- IronMail Edge, care reprezinta o noua linie de aparare impotriva e-mailurilor nedorite. Aplicatia - ce se adreseaza companiilor mari - scaneaza e-mailurile la capatul exterior al retelei, prevenind ca traficul nedorit sa consume latimea de banda.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri