In primul semestru al anului calendaristic 2005, HP a obtinut un venit de peste 200 milioane de dolari din castigarea a 150 de contracte de la clientii Sun. Aceste cifre aproape dubleaza veniturilor obtinute de HP in aceeasi perioada a anului trecut.
Printre clientii care au migrat recent la solutiile HP se afla: Samsung Security, Hyundai, Samsung Marine, Currenex, Schneider Electric, ABV, C.F. Martin & Co., Inc., Korean Ministry of Home Affairs, LS Group, Sogo, Tai Fook Securities, Korea HBW si KT-Trade.
Cotele de piata pentru prima jumatate a acestui an arata ingrijorarea evidenta a clientilor fata de nesiguranta evolutiei serverelor Sun, afirma Mark Hudson, vicepresedinte de marketing al diviziei HP de sisteme de stocare si servere pentru organizatiile mari. Clientii se orienteaza catre HP pentru valoarea platformelor sale stabile, standardizate, cu un portofoliu bogat de solutii pentru sistemele de operare Linux, HP-UX si Windows. Varietatea platformelor HP, care includ servere, sisteme de stocare, software de gestiune si servicii, ofera clientilor optiuni diverse pentru obtinerea unor performante superioare si a unei flexibilitati sporite.
Pentru a beneficia si in continuare de aceasta oportunitate, HP a extins gama de servicii Sun Eclipse si facilitatile care ii ajuta pe clientii Sun sa migreze catre solutiile HP. Programul include in prezent bonusuri suplimentare, programe imbunatatite pentru reteaua de distribuitori, noi instrumente de migrare pe Linux, HP-UX 11i si Windows pe serverele standardizate HP Integrity, BladeSystem si ProLiant.

Una dintre numeroasele unitati de servicii financiare, care asigura zilnic tranzactii valutare de 30 mld. dolari, si care a migrat de la Sun la HP este Currenex.

Datorita schimbarilor rapide de pe pietele valutare, nu exista nici o milisecunda disponibila de la plasarea unei oferte pana la executie. Luarea deciziei de a migra de la Sun la HP nu se poate face decat in perspectiva obtinerii de performante superioare, afirma Kevin Young, director tehnic la Currenex, important furnizor de schimb valutar si solutii de tranzactii financiare pentru banci, fonduri, corporatii si alti jucatori de pe piata. Sistemele HP ne permit o reducere imediata a timpului de executie, dandu-ne increderea ca migrarea pe platforma HP reprezinta o necesitate competitionale.

Viteza crescuta a migrarilor de pe platforma Sun demonstreaza eficacitatea programului HP Sun Eclipse, caruia HP i-a adus urmatoarele imbunatatiri:

- HP ofera in intreaga lume un nou pachet de instrumente pentru a-i asista pe clienti sa migreze de la aplicatiile Solaris pe platforme HP cu sisteme de operare Linux sau HP-UX 11i. Metodologia de analiza a codului si nivelul de automatizare asigurat de aceste instrumente simplifica mult procesul de portare, reducand timpul de livrare pe piata al aplicatiilor clientului.

- Programele pentru reteaua de distribuitori au fost extinse pentru a le asigura partenerilor acces la instrumente de vanzare, stimulente pentru clienti si pregatire pentru a asista migrarea clientilor Sun catre HP.

Schneider Electric a crezut in beneficiile financiare ale tranzitiei la HP. Din perspectiva afacerii, migrarea este perfect justificata. Costul infrastructurii propuse de HP este cu 24% mai mic decat cel al modernizarii sistemului existent, spune Lee Chong Leong, director regional pentru sisteme informatice la Schneider Electric, lider in distribuirea, automatizarea si controlul curentului electric. Indiferent cum upgradati un sistem vechi de trei ani, realitatea este ca o infrastructura noua va functiona intotdeauna mai bine. Daca luati in considerare acest aspect, alegerea este evidenta.


Noile imbunatatiri sustin si alte programe HP de migrare de pe platforma Sun:

- Programul Sun Solaris ISV Migration asigura specialisti dedicati si activitati de marketing pentru a facilita implementarea sistemului Linux si a solutiilor open source ISV pe servere HP Integrity, HP ProLiant si solutii HP BladeSystem ca alternativa la platformele Sun Solaris.

- HP Integrated Support ii ajuta pe clienti sa-si administreze mediile de lucru eterogene la nivele de servicii riguroase stabilite prin contractele de servicii HP. Prin unificarea suportului, HP reduce complexitatea serviciilor IT si le permite clientilor sa imbunatateasca substantial calitatea acestora, oferindu-le clientilor posibilitatea de gestionare mai eficienta a costurilor. Acesta poate fi considerat ca fiind primul pas pentru tranzitia catre solutiile de server ale HP.

Pentru a cunoaste Povestea reala a serverelor Sun x86, vizitati pagina www.hp.com/go/sunx86realstory. Informatii suplimentare despre motivele pentru care tot mai multi clienti Sun aleg HP sunt disponibile la adresa www.hp.com/go/maketheswitch.

Despre HP

HP este o companie furnizoare de solutii tehnologice destinate consumatorilor, intreprinderilor si institutiilor din intreaga lume. Oferta companiei cuprinde infrastructura IT, echipament de calcul si acces de uz personal, servicii globale si solutii de imprimare si prelucrare a imaginii. In ultimele patru trimestre financiare, incheiate la 31 iulie 2005, veniturile obtinute de HP au totalizat 85,2 miliarde USD. Mai multe informatii despre HP (NYSE, Nasdaq: HPQ) puteti gasi la www.hp.com.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri