Dupa ce consola Wii dezvoltata de Nintendo a ajuns pe prima pozitie in topul vanzarilor de jocuri, rivalii Microsoft si Sony ar putea veni cu un raspuns la aceasta provocare luna viitoare la E3, cea mai mare expozitie dedicata industriei de profil.
Stirile recente arata ca atat Sony, cat si Microsoft sunt aproape de a lansa noi sisteme de control care ar putea permite utilizatorilor sa foloseasca interfate bazate pe miscare.

Mutarea ar putea ajuta cele doua companii sa-si largeasca audienta catre publicul obisnuit care a fost “absorbit” de consola Wii si interfetele sale bazate pe miscare.

Sony a anuntat in urma cu o luna ca pregateste un controller pentru PlayStation 3 care foloseste o dioda ce comunica cu o camera aflata langa televizor pentru a manipula pe un ecran miscarile intr-o maniera mai clara decat Wii.

Saptamana trecuta, Wall Street Journal a citat surse care au declarat ca Microsoft pregateste o camera 3D pentru Xbox 360 care ar putea detecta miscarile intregului corp. Camera va folosi tehnologia de la compania israeliana 3DV Systems, pe care Microsoft a cumparat-o la inceputul acestui an.

Ambele sisteme ar putea fi introduse la E3, targul industriei de jocuri video din Los Angeles.

Aceste instrumente nu sunt primele de acest tip lansate. Sony deja detine EyeToy care capteaza miscarile 2D, si, de asemenea, a introdus un senzor de miscare in controller-ul PlayStation 3, insa ambele sunt limitate de aplicatiile din jocuri.

Nintendo a ajuns liderul din piata jocurilor video cu sistemul sau Wii, care s-a vandut in mai mult de 50 de milioane de unitati de la lansarea pe piata in 2006. In luna ianuarie, Xbox 360 s-a vandut in 28 milioane de exemplare, in timp ce PlayStation 3 s-a vandut in 23,7 milioane de unitati.

Analistii au declarat ca nu ar fi surprinsi sa vada ca Microsoft si Sony vor incerca sa reproduca succesul pe care l-a avut Nintendo cu Wii.

“Sunt uimit ca Sony si Microsoft nu au facut-o deja. Pentru a concura cu Wii, ei ar fi trebuit sa cumpere un controller cu senzori de miscare cu mult timp in urma”, a declarat Van Baker, analist Gartner.

Michael Pachter, analist Wedbush Morgan Securities, a declarat ca se va intalni saptamana viitoare cu executivii Microsoft pentru anuntarea unei camere bazate pe senzori de miscare, a declarat acesta.

El a mai adaugat ca nu se asteapta la un periferic de acest tip care sa depaseasca consola Wii, dar va ajuta Xbox 360 sa afiseze imaginea sa de masinarie pentru impatimitii de jocuri si va atrage noi categorii de consumatori.

“Cred ca Microsoft se declara invidios pe Wii si pe apelul sau catre consumatorii obisnuiti si sunt usor frustrati ca sunt considerati o companie “complicata”, a declarat Pachter. “Ei isi doresc sa fie cum era Sony cu PS2, cu apel la publicul obisnuit, dar si cel al impatimitilor de jocuri. Ei se vor lupta pentru aceasta performanta, dar cred ca este un pas important in aceasta directie”, a adaugat acesta.

Semnele de intrebarea planeaza asupra faptului ce tip de software vor folosi cele doua companii pentru controller-ele bazate pe miscare si, de asemenea, daca acestea vor lansa jocuri la fel de captivante ca cele ale Wii pentru noile tipuri de controller-e.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri