Siemens va pune in aplicare un program amplu de reducere a numarului de angajati si a costurilor, ca parte a strategiei de impulsionare a profitului grupului german, informeaza Mediafax. Una dintre companiile cu cei mai multi angajati din Europa, Siemens va concedia 2.400 de salariati din Germania.

Grupul intentioneaza ca in urmatorii doi ani sa diminueze consturile la divizia de IT, SBS, cu 1,5 miliarde de euro si sa renunte la divizia de logistica L&A. Potrivit unui comunicat al Siemens, presedintele SBS, adus in urma cu doi ani pentru a restrucutra divizia, va parasi postul la cererea sa. El va fi inlocuit cu Christoph Kollatz, fost sef al unitatii de servicii si solutii industriale. In ceea ce priveste divizia de telecomunicatii, aceasta urmeaza sa fie restructurata, servciile oferite si vanzarile urmand sa fie orientate clienti. Siemens a mai anuntat ca L&A, care a consemnat pierderi nete in al doilea trimestru, va fi dizolvata, iar departamentele profitabile vor fi integrate in alte divizii.


Divizia de telecomunicatii va fi restructurata, iar serviciile vor fi orientate catre clienti


Grupul german negociaza cu sindicatele problema reducerii numarului de angajati, modificarile fiind necesare in cazul diviziilor Com si SBS. Facem ceea ce este necesar pentru a ne atinge tinta de profit stabilita pentru acest an. Doar o afacere de succes poate asigura si crea locuri de munca, a afirmat directorul executiv al Siemens, Klaus Kleinfeld.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri