UPC, unul dintre principalii jucatori de pe piata de comunicatii prin cablu, a investit circa 15 milioane euro in imbunatatirea si modernizarea retelei de Internet care a ajutat lansarea pe piata a solutiei de Internet wireless pentru utilizatorii rezidentiali si care, incepand cu 2010, va putea oferi Internet de mare viteza.
UPC anuntase investitii de 52 milioane euro pentru anul 2009. Din aceasta suma, aproximativ 15 milioane euro au fost alocate imbunatatirii retelei de Internet.

Investitiile realizate pana acum in infrastructura retelei au permis UPC Romania sa ofere parametri tehnici foarte buni, cum ar fi viteza de transfer.

"Prin investitiile realizate in reteaua de Internet, am imbunatatit reteaua si aparatura, am crescut viteza de transfer", a declarat Raluca Milin (foto), marketing & sales director UPC Romania.

"Practic, investitia UPC in acest nou serviciu se rezuma la modemurile Cisco, cu router wireless incorporat, care se vor afla in custodia clientului pe toata durata furnizarii serviciului", mentioneaza Milin.

UPC Wireless este disponibil pentru actualii abonati la Internet ai UPC, in numar de 250.000 conform celor mai recente date, dar si pentru clientii noi.

"Cu noul serviciu pe care l-am lansat, vom castiga cu siguranta clienti noi si ne vom mari numarul de utilizatori. Insa, o cifra exacta, nu putem estima", a mai spus marketing & sales director-ul UPC.

Abonamentul lunar este de 8 RON (fara TVA).

Serviciul UPC Wireless permite clientilor sa conecteze simplu si rapid intre ele și simultan la internet - prin intermediul modemului - toate calculatoarele si laptopurile din casa, precum si alte dispozitive WiFi de tipul consolelor de jocuri, telefoanelor mobile, MP3 player-urilor, PDA-urilor sau imprimantelor. In acest mod fisierele pot fi transferate intre calculatoare si toate dispozitivele pot utiliza conexiunea UPC la Internet.

Modemul beneficiaza de 4 porturi Ethernet, putand astfel sa conecteze prin cablu pana la 4 calculatoare sau laptop-uri, precum si alte dispozitive.

Internetul reprezinta un focus major pentru UPC Romania, datorita potentialului de crestere, spun reprezentantii companiei.

"Am crescut foarte mult pe aceasta zona, dovada si numarul de clienti, in crestere fata de sfarsitul anului trecut. Mai mult, conform studiilor pe care le avem la dispozitie, numarul de locuinte conectate la Internet va creste cu 16,6% anul acesta. Sunt motive destul de puternice pentru a ne concentra in continuare pe zona de Internet si a lansa noi servicii cu valoarea adaugata, cum este si UPC Wireless", potrivit Ralucai Milin.

Serviciul UPC Wireless este valabil atat in cazul achizitionarii serviciului de Internet de sine statator, pachetelor 3Play, cat si in cazul noului pachet 2Play, care include TV Digital Medium si Internet Medium, cu viteza de download de pana la 12 Mbps, la un pret de 60 lei pe luna, fara TVA.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri