Conform datelor din analiza desfasurata la unul din cei mai mari dealeri de telefonie mobila, Germanos, intentia clientilor de a cumpara un telefon mobil este foarte puternica. Pornind de la aceste date si luand in considerare si evolutia tehnologiei, care genereaza produse din ce in ce mai performante, credem ca telefonia mobila va inregistra in continuare o crestere rapida in Romania, spune Aris Karousos, Germanos Retail General Manager Romania.

In raportul European Information Technology Observatory 2005, se spune ca piata romaneasca de telecomunicatii este foarte dinamica, si are cateva particularitati, printre care se evidentiaza faptul ca este prima tara din regiune in care s-a introdus sistemul CDMA2000 la 450 MHz. EITO spune ca operatorul CDMA2000 ramane un mic jucator, dar a provocat accelerarea retehnologizarilor retelelor din piata, prin aparitia Edge in 2004, si apoi a UMTS (3G).

Anticipam o crestere semnificativa a sectorului telecomunicatiilor, incurajata si de integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, care va determina dezvoltarea sectorului de retail in general, crede Karousos. Ca si in cazul tarilor occidentale, integrarea in UE va atrage retaileri importanti, a caror prezenta pe piata va genera schimbari semnificative. In final, sectorul de retail va cunoaste o imbunatatire, iar economia romaneasca va deveni din ce in ce mai competitiva, crede Karousos. Toti acesti factori vor avea efecte esentiale, vor adauga valoare pentru consumator, care va beneficia in timp de produse si servicii mai bune. Piata romaneasca este foarte dinamica si caracterizata prin evolutii rapide.

Si telefonia fixa din Romania, se arata in raportul EITO, are o dezvoltare rapida, caci un numar mare de competitori au intrat pe piata pentru a concura operatorul predominant, utilizand o mare varietate de strategii. Cateva exemple sunt: operatorii mobili, care concureaza in segmentele de voce si date, operatorii de cablu, care au inceput sa ofere Triple Play. O alta tendinta in Romania este faptul ca serviciile low-cost de VoIP sunt din ce in ce mai populare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri