Consiliul Concurentei si Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) considera preluarea Zapp de catre Cosmote un lucru favorabil pietei de telefonie mobila, care ar putea elibera barierele si stimula competitia.
"Concurenta pe piata telefoniei mobile a crescut, Cosmote a anuntat acum cateva luni ca a atins pragul de 6 milioane de clienti, ceea ce arata ca a aparut un nou concurent pe piata. Batalia nu se mai da acum intre doi jucatori, competitia este mai acerba, iar asta nu poate fi decat un lucru bun", a spus Catalin Marinescu (foto), presedintele ANCOM.

De asemenea, Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, a declarat ca tranzactia Cosmote - Zapp este privita cu interes. El considera acest demers un lucru bun, favorabil pietei de telefonie.

"Noi am incercat sa stabilim conditii echitabile pentru piata si am dorit eliberarea unei bariere pentru a stimula competitia, insa pana nu analizam toate faptele nu pot sa ma pronunt cu privire la ceea ce se va intampla referitor la preluarea Zapp de catre Cosmote.

Un raspuns clar in acest caz vom avea in cateva saptamani", au explicat cei doi oficiali in cadrul conferintei de presa organizata cu ocazia semnarii unui nou protocol de colaborare intre cele doua parti.

In prezent, Consiliul Concurentei analizeaza operatiunea de concentrare economica din punctul de vedere al posibilelor efecte anticoncurentiale, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice, precum si pozitiile formulate de Orange si Vodafone.

Cosmote a cumparat Zapp in urma cu o luna, pentru suma de 200 milioane euro. Citigroup Global Markets Limited (CITI) si NM Rotschild and Sons Limited au avut rolul de consultanti financiari ai Cosmote pentru tranzactie.

Presedintele Consiliului Concurentei si presedintele ANCOM au semnat astazi un document care stabileste modalitatile prin care cele doua institutii isi vor coordona eforturile pentru aplicarea unitara a legislatiei generale din domeniul concurentei, cat si a celei specifice pentru domeniul comunicatiilor, in vederea protejarii drepturilor si intereselor utilizatorilor finali.

Printre instrumentele care vor asigura implementarea acestui protocol pot fi mentionate constituirea unor echipe mixte de experti, initierea de actiuni de cercetare a pietei, necesare ambelor institutii, sub forma unor studii sau analize pentru cunoasterea pietei sau mediatizarea pe scara larga a legislatiei, masurilor si actiunilor legate de mediul concurential si functionarea sectoarelor comunicatiilor electronice, comunicatiilor audiovizuale si serviciilor postale.

Schimbul reciproc de informatii va fi completat prin date culese in timpul unor intalniri cu agentii economici care activeaza pe pietele de comunicatii electronice si servicii postale. Aceste intalniri constituie o metoda eficace de identificare a problemelor cu care agentii economici se confrunta in legatura cu aplicarea reglementarilor din domeniu.

Echipele celor doua institutii vor colabora in permanenta, in vederea cunoasterii cat mai exacte a sectoarelor mentionate, precum si a prevenirii si descurajarii practicilor anticoncurentiale.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri