Daca anul trecut veniturile inregistrate din servicii de comunicatii electronice au depasit valoarea de 4,5 miliarde euro, in crestere cu 7,2% fata de anul precedent, in 2009 este cel mai probabil sa vedem scaderi si, in cele mai bune cazuri, stagnari pe aceasta zona, a declarat Catalin Marinescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).
In acest an, ratele de crestere ale serviciilor de comunicatii vor fi mai mici decat in anii anteriori, fiind bazate in principal pe intensificarea utilizarii serviciilor de ultima generatie.

"Cel mai mult va scadea segmentul de voce. Iar sectorul care va avea cel mai mult de castigat in acest an va fi zona de Internet, care va compensa deprecierile inregistrate pe alte zone", a spus Marinescu. "In mod sigur vom avea o crestere a penetrarii broadband", a subliniat el.

Efectele actualului climat economic asupra comunicatiilor din Romania vor putea fi evaluate in toamna, cand vor fi disponibile datele referitoare la primul semestru al anului.

Referitor la proiectul NetCity, prin care cablistii sunt obligati sa-si ingroape cablurile subterane, presedintele ANCOM a spus ca strategia trebuie adoptata in conformitate cu legislatia europeana si ca ar trebui sa se finalizeze foarte curand.

In plus, Comisia Europeana pune presiuni asupra acestui proiect, a adaugat Marinescu. Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a mentionat, legat de acest proiect, ca are ca principal scop sa convinga Primaria sa faca acest proiect intr-un mod inteligent.

Pentru Media Sat, unul din principalii jucatori de pe piata romaneasca de telecomunicatii business to business, principalul plan pe termen scurt este acela de a ingropa fibra optica, de a muta cablurile in subteran.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri