Cisco Systems, cel mai mare producator de echipamente de retea, isi va extinde operatiunile catre producerea de servere, ca urmare a injumatatirii profitului din al patrulea trimestru fiscal, scrie Bloomberg.
Cisco a raportat o scadere a profitului de 46% in trimestrul al patrulea la 1,08 miliarde dolari, fata de 2,01 miliarde dolari cat era cu un an in urma. Veniturile au scazut cu aproximativ 18% la 8,54 miliarde dolari in trimestrul incheiat la 25 iulie.

Directorul executiv al Cisco, John Chambers, a anuntat ca veniturile companiei din acest an ar putea scadea cu cel putin 15%. Pentru a atinge tinta de vanzari anuale – o crestere de 17% - Cisco patrunde in piata de computere folosite in centre de date, de tip servere, unde va rivaliza cu Hewlett-Packard si International Business Machines.

“Sunt momente in care trebuie sa patrunzi in noi piete, cum ar fi centrele de date care sunt legate de domeniul nostru actual de activitate”, a declarat Chambers. “IBM este un partener al companiei noastre si ramane de vazut cat de rezistent va ramane parteneriatul, insa fara indoiala HP este un competitor direct”, a adaugat acesta.

Cererea pentru echipamentele de retea cum ar fi router-e si switch-uri a scazut dupa ce companii ca Google si Microsoft au raspuns la recesiune prin reducerea echipamentelor pentru centrele de date (camere cu computere care stocheaza informatii si face posibila functionarea site-urilor).

De asemenea, in urma cu o luna Cisco a inceput sa vanda de sisteme Unified Computing System, o combinatie dintre servere, echipamente de stocare si retea. Compania a mai anuntat ca este interesata de achizitii.

“Vom fi actiona agresiv in piata. Rezervele financiare pe care le detinem reprezinta un avantaj competitiv important pentru noi”, a declarat directorul executiv care a adaugat ca Cisco detine un capital de 35 miliarde dolari.

O provocare pentru Cisco va fi sa isi convinga clientii sa cumpere un produs care contine functii de stocare, retelistica si server. De obicei, consumatorii au manageri diferiti responsabili pentru a face aceste decizii de achizitie, a declarat Jayshree Ullal un fost executiv Cisco. De asemenea, recesiunea globala ar putea complica planurile lui Chambers, a adaugat aceasta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri