Formarea celui mai mare grup de telefonie mobila din Marea Britanie, prin fuziunea dintre Orange si T-Mobile, ar putea aduce disponibilizarea a mai mult de 1000 de angajati, scrie The Telegraph .
Companiile au confirmat ca planuiesc sa isi uneasca operatiunile din Marea Britanie pentru a crea o companie care va acoperi mai mult de 28,4 milioane de clienti.

France Telecom, detinatorul Orange si Deutsche Telekom, parintele T-Mobile, au anuntat ca tranzactia va produce economisirea a aproximativ 3,5 milioane lire sterline. Totusi, este de asteptat ca tranzactia sa aduca disponibilizarea a 1000 de angajati dupa ce compania va reduce din forta de munca, care combinata, ajunge la 19.000 angajati.

Katja Ruud, un analist Gartner, a declarat ca se asteapta ca grupul nou format sa aduca o reducere de personal de 5-10% din forta de munca totala. Tom Alexander, directorul executiv al Orange, care va conduce noul grup, a confirmat ca vor avea loc disponibilizari.

De asemenea, companiile vor inchide aproximativ 120 de magazine din cele 613. Ambele marci vor fi pastrate pentru inca 18 luni, iar in timp ar putea sa se renunte la T-Mobile.

Orange si T-Mobile au anuntat ca prin consolidarea retelelor de telefonie mobila 2G si 3G , noul operator va avea cea mai buna acoperire de telefonie mobila.

Deutsche Telekom va plati catre France Telecom 625 milioane lire sterline in numerar pentru a deveni posesorul unei participatii de 50% din noua companie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri