Telefonica, al doilea operator de telefonie mobila din Europa, a acceptat preluarea Hansenet, divizia de Internet din Germania a Telecom Italia, tranzactie prin care incearca sa-si imbunatateasca pozitia in piata telecomunicatiilor din Germania, anunta Wall Street Journal.
Telefonica a anuntat ca evalueaza preluarea Hansenet la 900 milioane euro (1,34 miliarde dolari). Telefonica vrea sa isi sporeasca prezenta in piata competitiva de Internet din Germania, care la sfarsitul lunii iunie avea doar 253.000 de utilizatori.

De asemenea, cel mai mare operator telecom din Spania, estimeaza ca Hansenet ar putea atrage pe termen scurt un val de aproape 2,2 milioane de utilizatori, a anuntat compania. Telefonica a adaugat ca achizitia trebuie sa primeasca aprobarea din partea autoritatilor de reglementare si ar putea fi incheiata in primul trimestru din 2010.

Aceasta tranzactie pozitioneaza divizia germana O2 a grupului Telefonica la acelasi nivel cu rivali Vodafone si United Internet, care concureaza cu liderul Deutsche Telekom in piata germana.

Piata de telecomunicatii din Germania a devenit foarte competitiva in ultimii ani, cu o presiune ridicata asupra preturilor ca rezultat al lansarii planurilor promotionale de tarifare si a strategiei de revenire a Deutsche Telekom.

Vanzarea Hansenet face parte din planul Telecom Italia de a renunta la diferite active pentru a obtine trei miliarde euro.

De asemenea, in aceasta saptamana, Telefonica a marit oferta de preluare pentru operatorul brazilian GVT cu 5,2% la aproximativ 2,7 miliarde de euro (3,99 miliarde dolari) pentru a depasi oferta rivalului francez Vivendi.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri