Nokia Corp., cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a anuntat va desfiinta un numar de 330 de locuri de munca din cadrul unitatilor de cercetare si dezvoltare din Finlanda si Danemarca, scrie Wall Street Journal.
Prin aceasta masura, adoptata la numai o luna dupa afisarea primelor rezultate trimestriale negative, de cand a devenit lider de piata in anul 1998 si pana in prezent, Nokia urmareste eficientizarea operatiunilor sale de cercetare si dezvoltare, prin reducerea costurilor.

Astfel, decizia companiei va afecta aproximativ 230 de angajati din localitatea Oulu, din nord-vestul Finlandei, precum si 100 de persoane din capitala Danemarcei. Totusi, Nokia anunta ca-si va mentine o prezenta puternica pe segmentul de cercetare si dezvoltare din cele doua tari.

In urma cu o luna, producatorul finlandez de telefoane mobile a raportat pentru al treilea trimestru din acest an pierderi nete de 559 de milioane de euro, precum si o scadere de 20 de procente a vanzarilor la nivel global. In prezent, Nokia dispune de 123.350 de angajati in intreaga lume.

De asemenea, Nokia si producatorul auto german Volkswagen sunt singurele companii din Uniunea Europeana care s-au clasat anul trecut intre primele zece din lume dupa nivelul investitiilor facute in cercetare-dezvoltare, finalndezii utilizand 5,5 miliarde euro in acest scop.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri