Producatorul american de software Microsoft ar putea lansa in urmatoarele doua luni primul smartphone al companiei, prin care isi va intari pozitia in piata smartphone-urilor, scrie presa internationala.

Intr-un articol aparut pe site-ul de specialitate All Things Digital, Katherine Egberg, analist al companiei Jefferies & Company, a declarat ca Microsoft "isi va face debutul in piata telefoanelor mobile in urmatoarele doua luni prin lansarea unui smartphone".

Analistul se ateapta ca noul terminal, asemanator cu playerul de muzica Zune, sa fie lansat la conferinta din domeniui wireless CTIA sau la congresul mondial de telefonie mobila (MWC).

"Veniturile provenite din vanzarea telefonului nu vor fi foarte mari in primii ani, insa noul telefon ar putea fi lansat pentru a mentine cota de piata a sistemului de operare Windows Mobile', a declarat analistul.

Zvonurile conform carora Microsoft ar putea lansa un smartphone numit "Pink" au circulat in industrie in ultimul an. Compania a respins in mod repetat existenta unui astfel de telefon, iar lansarea Pink este menita pentru a prezenta sistemul de operare Windows Mobile 7 in toata splendoarea sa, considera analistii.

De asemenea, cel mai mare producator de software vrea sa urmeze tendinta din piata de a lansa propriul telefon mobil care sa sustina puterea sistemului de operare. De exemplu, Apple a lansat iPhone, Google a lansat propriul telefon cu sistem de operare Android, iar Palm a lansat Pre.

Potrivit publicatiei PC World, Microsoft ar putea lansa ultima versiune a sistemului de operare Windows Mobile la cel mai mare eveniment din industria telefoniei mobile MWC, care va avea loc la Barcelona.

Analistii sustin ca producatorul software vrea sa lanseze doua versiuni ale Windows Mobile 7 - Windows Phone Seven Business Edition (BE) si Windows Phone Seven Media Edition (ME).

Editia business va fi dedicata utilizatorilor corporate si ar putea avea soft-ul preinstalat fiind usor de personalizat. Acesta va contine capacitati avansate de sincronizare si va oferi un acces multiplu pentru utilizator. Editia media ar putea contine functii ca redare video de inalta definitie, televiziune mobila si sustinerea unor platforme ca Silverlight, Mediaroom, XBox Live si retele sociale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri