Compania de Internet Google ar putea dezvolta propriul rival al tabletei iPad de la Apple, dupa ce un inginer al gigantului online a postat un film pe Internet care prezinta o simulare a sistemului de operare Chrome, ce functioneaza pe un computer tableta, scrie The Telegraph.
Filmuletul, care apare pe site-ul Chromium, pagina ce gazduieste proiectele open-source ale Google, prezinta un concept al unei interfate de utilizator intr-un computer tableta. Acesta prezinta cum un ecran larg poate fi utilizat simultan pentru a tasta si pentru a initia cautari online (multi-task).

Desi Chromium nu este un site oficial al Google, conceptul video a fost postat de Glen Murphy, unul dintre dezvoltatorii sistemului de operare Google Chrome.

De asemenea, au aparut zvonuri conform carora Google a purtat discutii cu producatorul taiwanez de electronice HTC despre dezvoltarea unui computer tableta cu ecran tactil. HTC a dezvoltat deja telefoane care folosesc sistemul de operare Android, precum si telefonul sub brandul Google, Nexus One.

In urma cu o saptamana, Apple a lansat iPad, un computer tableta cu ecran tactil asemanator cu un iPod touch de dimensiuni mai mari.

Terminalul a primit critici diferite din partea expertilor din industrie, care au afirmat ca iPad nu dispune de functia multi-task si de suportul Flash, in timp ce multi dintre acestia au declarat ca iPad-ul ar putea incepe o noua tendinta in industria electronicelor.

Mai multe companii IT, printre care si HP, deja lucreaza la dezvoltarea unor astfel de computere tableta.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri