Fundatia Wikimedia, care este responsabila pentru operarea enciclopediei online Wikipedia, a primit o donatie in valoare de doua milioane dolari din partea companiei Google, scrie site-ul specializat in domeniul tehnologiei TG Daily.

Astfel, Wikipedia poate continua finantarea actualelor operatiuni si investitiile in infrastructura. "Cadoul" oferit de cel mai popular motor de cautare reprezinta un sfert din suma de opt milioane dolari pe care Wikimedia a colectat-o in 2009 de la peste 200.000 de internauti.

Wikimedia nu este in cautare de finantari deoarece a anuntat recent ca in acest an donatiile au depasit tinta initiala cu aproximativ 500.000 dolari. In 2009, aproximativ 230.000 de utilizatori, de doua ori mai multi decat in anul anterior, au facut donatii in medie de 33 dolari. Anuntul a fost facut de Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia, prin intermediul unui mesaj postat pe Twitter.

"Wikipedia este unul dintre cele mai mari reusite ale Internetului. Este o sursa foarte mare de informatii si este nepretuita pentru oricine", a declarat Sergey Brin, unul dintre fondatorii Google.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri